Adele otvoreno o majčinstvu

adele o majcinstvu

Adele, apsolutna pobjednica ovogodišnjeg Grammya, održala je govor na svečanoj ceremoniji o kojem će se dugo pričati. I dok će svi zapamtiti kako je primila nagradu za Najbolji album godine i šta je rekla o Beyonce, Adele je javno izrazila i neka svoja priznanja o majčinstvu.

Adele inače jako čuva svoju privatnost, u tajnosti se udala, a slike sina Angela kojeg je rodila u 24. godini ne objavljuje u medijima, niti na društvenim mrežama. Ovaj put Adele je priznala koliko joj ponekad teško pada majčinstvo.

“Kada sam bila na Grammy-u prije pet godina bila sam trudna, ali nisam to još znala. Ta trudnoća je najveći blagoslov u mom životu, ali u majčinstvu sam izgubila dio sebe. Borila sam se i još uvijek se borim s majčinstvom. Jako je teško. Ova pobjeda za mene znači da sam napravila pun krug, kao da sam vratila dio sebe” kazala je Adele prilikom preuzimanja nagrade.

Britanska muzičarka govorila je o majčinstvu i za magazin Vanity Fair u decembru, kada je progovorila o svojoj postporođajnoj depresiji, opsjednutosti djetetom i pokušaju uspostavljanja ravnoteže između porodice i posla.

“Osjećala sam se krivom, kao da sam napravila najveću grešku u životu” kazala je Adele.

Ona je otkrila da se počela oporavljati tek kad je otvoreno progovorila o tome i otkrila da nije jedina koja se tako osjeća.

“Volim svog sina više od ičega, ali svaki dan, na minut, dva, poželim da opet mogu raditi šta želim i kada želim” bila je otvorena Adele.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *