Kako da izaberete savršenu boju ruža za usne?

ruz za usne boje

Ponekad je nemoguće pronaći savršen ruž za usne kada su u pitanju nijanse, a sve to dodatno otežava veoma široka ponuda i različite vrste proizvoda.

Idealna nijansa traži se u odnosu na boju kože koju imate.

Osobe sa svjetlijom puti trebalo bi da biraju crvene nijanse koje imaju hladni podton. Plavušama pristaju ruževi boje vina, odnosno duboko crvene nijanse. Za brinete su idealni ruževi u takozvanim nude nijansama, odnosno boje mesa. Ako imate tamniju kožu, idealan odabir su nijanse u boji cigle.

Kako izabrati boju ruža na osnovu boje usana?

Prilikom odabir ruža, obratite pažnju da boja istog bude nijansu ili dvije tamnija od vaše prirodne boje usana. Svijetle, odnosno blijede usne najbolje izgledaju sa tamnocrvenim nijansama, kao i sa ruževima boje korala. Ukoliko su vam usne crvenkaste, izaberite ružičaste i narandžaste tonove. Tamne usne najbolje podnose jako crvene (boja vina) ili narandžasto-crvene nijanse.

Ako ipak želite neutralne nijanse ruža, držite se ovih smjernica:

  • blijede usne – nježno ružičasti i bež tonovi
  • srednje tamne usne – smeđi i boja mesa
  • tamne usne – boja čokolade

Dodatni savjeti

Ukoliko želite da vam usne izgledaju puno, stavite na sredinu istih malo sjaja za usne. Osim toga možete probati i takozvani ombre, odnosno usne uokvirite tamnijom olovkom od ruža koji stavljate, a onda četkicom napravite lijep prelaz između dvije nijanse.

Ukoliko su vaš odabir mat ruževi, morate uraditi kvalitetnu pripremu za besprijekoran izgled. Probajte sa pilingom za usne kako biste otklonili sve mrtve ćelije kože. Potom stavite balzam koji preferirate, a onda pređite na postupak stavljanja ruža. Imajte na umu da mat ruževi veoma isušuju usne, a sve nepravilnosti su i te kako vidljive. Mat ruževi najbolje stoje ženama sa punim usnama, jer u slučaju tankih daju iluziju još tanjeg izgleda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *