Igraonice Sarajevo

igraonice sarajevo

U posljednjih nekoliko godina dječije igraonice su doživjele veliku popularnost. Naglo se povećao njihov broj, a i dalje se svako malo otvora neka nova. Neke brzo zažive, zahvaljujući kvalitetnom sadržaju, a neke kratko traju jer je velika konkurencija, bar u velikim gradovima poput Sarajeva.

Igraonice su idealna mjesta na kojima se djeca mogu zabavljati, a mame i tate družiti i donekle opustiti dok se njihvi najdraži igraju. Ovo posebno važi za hladniji period godine kada treba izaći iz kuće a vani je isuviše zima da bi se duže zadržavali.

Igraonice su vremenom postale glavna mjesta za proslavu rođendana. Praktično i jednostavno rješenje za zabavu vašeg klinca i njegove ekipe. Bolje igraonice u gradu su i po nekoliko sedmica unaprijed zauzete za proslave vikendom pa je važno da na vrijeme rezervišete svoj termin.

Ukoliko ste pretraživali igraonice Sarajevo, na pravom ste mjestu. Donosimo vam korisne informacije na temu igraonice Sarajevo sa svim potrebnim podacima u vezi sa konkretnom igraonicom koja vas interesuje. Bilo da vam treba mjesto za poslijepodnevnu zabavu vašeg djeteta ili se spremate za rođendansku proslavu, ovdje su svi neophodni podaci kako biste pronašli idealnu igraonicu za svoje klince.

Geppeto
Adresa: Trg djece Sarajeva br.1, BBI Centar, V sprat
Grad: Sarajevo
Tel: 064 45 20 519
E-mail: [email protected]
Web: stranicafacebook
Hump
Adresa: Behdžeta Mutevelića 5, Grbavica
Grad: Sarajevo
Tel: 033 932 225, 065 158 560
E-mail: n/a
Web:  facebook
Bambi
Adresa: Zagrebačka do broja 55 i Zmaja od Bosne bb
Grad: Sarajevo
Tel: 033 932 225, 065 158 560
E-mail: [email protected]
Web:  stranica
Druga kuća
Adresa: Ul. Kolodvorska 9-11
Grad: Sarajevo
Tel: 033 716 700
E-mail: [email protected]
Web:  stranica
Playland
Adresa: Vrbanja 1
Grad: Sarajevo
Tel: 033 733 090
E-mail: n/a
Web:  stranica , facebook
Pin Pon
Adresa: Gradačačka 1
Grad: Sarajevo
Tel: 061 795 742
E-mail: [email protected]
Web:  stranica
Happy Town
Adresa: Franca Lehara 2
Grad: Sarajevo
Tel: 062 461 040
E-mail: [email protected]
Web:  facebook
Javaland
Adresa: Zmaja od Bosne 13
Grad: Sarajevo
Tel: 062 557 977
E-mail: [email protected]
Web:  facebook
Pinokio
Adresa: Hakije Kulenovića 38
Grad: Sarajevo
Tel: 062 971 771, 061 272 202
E-mail: [email protected]
Web:  facebook
Šumica
Adresa: Omladinskih radnih brigada 1
Grad: Sarajevo
Tel: 033 467 684
E-mail: n/a
Web:  stranica , facebook
Kiriki
Adresa: Kurta Schorka 7
Grad: Sarajevo
Tel: 062 723 144
E-mail: [email protected]
Web:  facebook
Kinderland
Adresa: Butmirska Cesta 18
Grad: Sarajevo
Tel: 061 919 101
E-mail: [email protected]
Web: stranica , facebook
Kostimoteka Alexen
Adresa: Kralja Tvrtka 19
Grad: Sarajevo
Tel: 061 745 590
E-mail: [email protected]
Web: stranicafacebook

Šta sve treba da znate o igraonicama u Sarajevu

Postoji veliki broj igraonica u Sarajevu. A svakim danom ih je sve više i više. Konkurencija je velika, ali je i potražnja isto tako. Sve više roditelja se odlučuje da proslavu dječijeg rođendana organizuje u igraonici. Njihov izbor zavisi od veličine, blizine igraonice i finansijskih mogućnosti.

Možda i najvažnije pitanje koje se postavlja prilikom odabira jeste koliko košta ova zabava za djecu i roditelje. Cijene se razlikuju od igraonice do igraonice, u zavisnosti od ponude, veličine i reputacije. Najčešće se naplaćuje sam zakup prostora i to u fiksnom iznosu od 50KM po satu, pa na više. U nekim slučajevima cijena se plaća po djetetu pa na kraju sve zavisi od broja drugara svoje djece koje zovete na proslavu.

igraonice sarajevo
Najčešće, sokove i hranu sami možete donijeti u igraonicu i tako kontrolišete i taj dio troškova i sam kvalitet onoga što će vaši klinci konzumirati. Sve je po vašem izboru, od grickalica, sendviča, pića i konačno, torte.

Djeci su na raspolaganju igračke i rekviziti u samoj igraonici i teta koja će ih pripaziti. Opet, od igraonice do igraonice zavisi koliko će se teta dodatno angažovati. Njena osnovna dužnost je da prije svega obezbijedi sigurnost djece, a dalje u zavisnosti od njengo ličnog zalaganja ili politike igraonice zavisi koliko će se dodatno angažovati da animira djecu. Ovo bi trebalo da se podrazumijeva, ali na žalost to nije uvijek slučaj.

Besplatne igraonice

Vikendom je u Sarajevu skoro nemoguće pronaći dobru slobodnu igraonicu. Sve su unaprijed rezervisane ili, baš u tom trenutku kad vam trebaju, zauzete nekim rođendanom. Kada vam se desi ovakva situacija predlažemo da posjetite neku od besplatnih igraonica u Sarajevu.
sarajevo city centar

Kada su u pitanju besplatne igraonice, to su one u sklopu tržnih centara. Uglavnom svaki tržni centar ima i igraonicu. njihova osnovna namjena je da roditelji tu ostave dijecu dok obave kupovinu ili nešto drugo za šta su došli u tržni centar.

Čini se zgodno, ipak ove igraonicice imaju jedan nedostatak. Tu je često velika gužva i nema dovoljno teta koje mogu na pravi način brinuti o svoj prisutnoj djeci. Zato su roditelji, opravdano, sumnjičavi prema ovakvim igraonicama i ostavljanju djece. Ukoliko se ipak odluče na to, ostaju sve vrijeme u blizini i sami nadgledaju svoje dijete sve vrijeme. Naravno u ovom slučaju ne dolazi u obzir bilo kakvo opuštanje roditelja.

Treba dobro procijeniti da li je neka od ovakvih igraonica pogodna da vikendom tu dovedete dijete. Sve zaisi od situacije, gužve, broja djece  po jednoj teti, ponašanja djece u tom trenutku, starosti i karaktera vašeg djeteta i sl.

Rođendan u igraonici

Proslava rođendana u kući i igraonici se mnogo razlikuju. Jedna od glavnih prednosti igraonica je praktičnost, sav nered koji klinci mogu napraviti se dešava van vaše kuće. I nema gomile suđa, razbacanih igračaka, isflekanog tepiha i pošaranog zida. Nema one silne strepnje svaki put kad klinac od prijateljice posegne za vašom omiljenom vaznom.

Pored svega toga, imate na raspolaganju prostoriju punu igračaka i prilagođenu za skakanje i trčanje. Opet, naravno zavisi od igraonice do igraonice, ali uglavnom su sve osugurane, u smislu da je sve uglavnom gumeno i spužvasto pa se klinci nigdje ne mogu povrijediti bilo da se sami spotaknu ili da ih neko drugo dijete gurne.

Koliko god se trudili, kući to ne možete obezbijediti. Nekad, naprosto, nema ni dovoljno prostora, da smjestite svu djecu koju biste pozvali a kamoli njihove roditelje koji često dolaze u paru.

Još jedna od značajnih prednosti jeste da u igraonicama uglavnom postoji prostor predviđen i odvojen za roditelje. Tu se oni mogu opustiti, ispričati i počastiti. Ovo je zaista nekad i presudno pri razmatranju igraonice kao opcije za proslavu jer zaista je često nemoguće smjestiti sve goste u svoj stan.
najbolja igraonica u sarajevu
Jedan od nedostataka ovakvog vida zabave, jeste što iziskuje značajna finansijska sredstva. Nije to preskupo ali svakako je skuplje od organizacije proslave u sopstvenoj režiji u svom domu. Pored toga, u igraonicama ste vremenski ograničeni. Desi se da kad vam je najljepše, zakupljeno vrijeme ističe i morate da napustite igraonicu. Zato treba sve dobro razmotriti i sve prednosti i nedostatke jednog i drugog vida organizacije rođendana uzeti u obzir. Sami procijenite šta vam se više isplati ne obraćajući pažnju što baš svi oko vas prave velike proslave u igraonicama.

Igraonice Sarajevo: opcija “Near me”

Donosimo vam ideju kako da, u trenutku kad vam treba, pronađete igraonicu u Sarajevu. Ukoliko vam je u datom momentu dostupan internet, u Google ukucajte ono što tražite: igraonice Sarajevo i kliknete na opciju near me. Izlistaće se spisak igraonica koje su u vašoj blizini.

Ovako ćete na jednostavan i brz način saznati koja je igraonica u Sarajevu u datom trenutku vama najbliža i eto ideje gdje da skoknete da se vaš mališan razonodi i zabavi.

Pokušajte sa ovim prijedlogom ili pregledajte našu listu i gore navedene prijedloge igraonica u Sarajevu. Sigurno ćete pronaći neku koja vam odgovara. Dobro razmotrite sve aspekte i mogućnosti koje vam se nude ukoliko ste se odlučili za organizaciju rođendana. Svakako je navažnije da vaši klinci uživaju u svom divnom danu a i da se vi koliko toliko možete opustiti.