5 savjeta za dojenje u javnosti

dojenje u javosti nosiljka

Podrška dojenju u javnosti nikad nije bila veća, čak je i papa Franjo pozvao majke da slobodno doje djecu u crkvama ako se ukaže potreba za tim.

Dojenje u javnosti zna biti dosta neugodno iskustvo, najviše zbog znatiželjnika koji se neće libiti da bulje u vas dok hranite bebu koja je gladna.

Ako se nađete vani, u šetnji, šopingu ili u većem društvu, ovi savjeti će vam pomoći da lakše podojite bebu, bez nerviranja i neugodnih situacija.

1. Pazite šta oblačite

Sadržaj:

Uske majice, haljine, rolke… nisu sretna rješenja za dojenje kada ste vani. Birajte udobne majice kojima ćete lako manevrisati ili košulje na kopčanje.

2. Lagana tkanina spašava stvar

Pelena, marama od prirodnih materijala ili neka druga lagana i prozračna tkanina koju ćete ovlaš prebaciti preko bebe i grudi, ali pri tome omogućiti bebi da joj bude ugodno učiniće čitavu stvar znatno diskretnijom.

3. Praksom do savršenstva

Iako vam je dojenje u kući postalo rutinska stvar vani će vjerovatno biti malo drugačije. Zato prije nego što izađete iz kuće provjerite koliko je odjeća koju ste izabrali pogodna za prilagođavanje dojenju i da li se beba buni ako je lagano pokrijete tkaninom tokom dojenja.4. Nosiljka je odlična za dojenje

Osim što će vam biti lakše da nosite dijete, nosiljka, posebno ona u vidu rastezljive marame znatno olakšava dojenje.

5. Fokusirajte se

Ovo je vjerovatno najteži dio. Koncentrisati se na bebu dok vas ljudi gledaju, komentarišu ili možda čak i dobacuju zna biti frustrirajuće. Ipak, znajte da beba osjeti vašu nervozu i da joj je potrebno da budete opušteni.

Takođe, imajte na umu da je dojenje i vrijeme zbližavanja vas i bebe pa se potrudite da se fokusirate na nju a ne na okolinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *