9 trikova snalažljivih mama koji će vas bukvalno oduševiti!

gwyneth paltrow iznenadjena

Jeste li spremni za neke od najzanimljivijih trikova mama u raznim sferama života – od liječanja, preko igre, do odgoja? Počinjemo sa jednim od najboljih, naravno…

1. Imate problem sa davanjem antibiotika/sirupa malom djetetu? Evo sjajnog rješenja jedne dosjetljive mame! Pomiješajte lijek sa jestivim šarenim kuglicama koje se stavljaju na tortu i svako dijete će oduševljeno da popije servirano misleći da je riječ o nečemu slatkom, lijepom i ukusnom!

mamini trikovi

2. Kako spojiti igru, učenje i urednost? Dajte svom djetetu da slaže igračke, kockice i ostale sitnice po boji na papire na kojima ste prethodno napisali boju. Fenomenalno, zar ne?

diy igrice

3. Glava bebe pada i sjedalica ne pomaže? Iskoristite maramu!

snalazljive mame

4. Toliko je autića da više ne znate kuda sa njima? Zalijepite magnetić na svaki tip-top ljepilom i onda ih možete poredati gdje god vam volja, pa čak i napraviti ovakve “police”.

kako sloziti autice

5. Nema potrebe da kupujete štapiće za domaći sladoled. Iskoristite sve šta imate u kuhinji!

homemade sladoled

6. Jeden veliki džemper – dvoje djece. Kad je hladno, a vi nema ništa drugo, dobro će doći!

trikovi mame

7. A da li ste vi ikada ovako sjekli lubencu? Djeca će biti oduševljena!

trik za sjecenje lubenice

8. Hoćete mir tokom ručka? Poredajte tanjire, stavit hranu, a ispred tanjira iPad ili drugi uređaj sa nekim crtanim. Svi će sjediti u tišini, i sa pažnjom jesti i gledati.

mamini trikovi za rucak

9. Riješite problem zamrljanosti od sladoleda ljeti tako što ćete staviti papir za pravljenje cupcake-a ispod. Evo, ovako…

jedenje sladoleda ljeto

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *