Predstavljena mobilna pumpica za izdajanje mlijeka

moderna pumpica izdajanje mlijeka

Na velikom sajmu tehnologije CES, održanom u Las Vegasu, predstavljen je novitet koji će obradovati žene koje doje – prva potpuno mobilna pumpica za mlijeko.

Pumpica za grudi Willow omogućiće porodiljama da na bezbrižniji i jednostavniji način, bez kablova, dodatih bočica i povezivanja s izvorom električne energije, izdajaju mlijeko i pohranjuju ga na siguran način.

Inače, pumpice rade na principu usisavanja mlijeka i sastoje se od bočica i cjevčica prikopčanih na uređaje. Moderne pumpice su svedenog dizajna i minimalne veličine, ali ova pumpica ipak predstavlja korak naprijed u dizajnu i tehnologiji.

Ovaj uređaj u obliku kapljice žena može diskretno postaviti na grudi, bez skidanja majice, a pumpica tiho prikuplja mlijeko u kesicu koja se nalazi u njenoj unutrašnjosti. Lako se puni i povezuje sa aplikacijom putem Bluetootha.

Aplikacija skuplja podatke, poput količine prikupljenog mlijeka i vrijeme izdajanja, kao i termin u kojem bi majka trebala početi ponovo izdajati mlijeko.

Pumpica Willow bi trebala majkama olakšati proces izdajanja i omogućiti im da ga obavljaju dok rade neke druge stvari ili odmaraju. Sretnici koji je budu mogli sebi priuštiti moći će to učiniti na proljeće, ali za cijenu od 406 dolara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *