Koronavirus ili alergija: evo kako da uočite razliku

koronavirus ili alergija evo kako da uocite razlike

Sezona alergije počela je istovremeno kada nam je stigao i koronavirus. Veliki dio svijeta danas se bori sa ovim nevidljivim neprijateljem, a kako ne biste padali u paniku razjasnićemo vam koja je razlika između alergije i simptoma koronavirusa.

Početak proljeća za mnoge donosi mnogo lijepih stvari: toplo vrijeme, duži dan i cvijeće na svakom koraku. Međutim, oni koji se iz godine u godinu muče sa alergijom ne gledaju na ovo godišnje doba na isti način. Čak i ako niste godinama unazad alergični na polen, sasvim je moguće da se alergija počne da se ispoljava tek sada.

Bez obzira na to da li se dugo mučite sa alergijom ili ste tek sada osjetili simptome, sasvim je očekivano da ćete se plašiti i pitati se da li je riječ o koronavirusu ili alergiji. Međutim, postoje jasne razlike između simptoma koronavirusa i alergije, a evo i koje su.

Simptomi koji često prate alergiju uključuju:

– kašalj, zapušen nos i/ili kijanje,

– nedostatak daha,
- Suvi kašalj,

– umor,

– glavobolja,

– svrab, suzne i natečene oči, svrab nosa, grla i ušiju.

koronavirus ili alergija

Najčešći simptomi koronavirusa uključuju:

– groznicu,

– visoku temperaturu,

– umor,

– opštu iscrpljenost i

– suhi kašalj.

U određenim slučajevima mogu se javiti i bolovi kao i začepljenje nosa, a prvi simptomi su blagi – curenje nosa i kašalj.

Kao što možete da uvidite iz navedenih informacija, koronavirus može da izazove visoku temperaturu dok alergija ne izaziva takvu reakciju. Alergija najčešće izaziva svrab i golicanje u očima, nosu ili grlu dok koronavirus ne prate ti simptomi.

Kako kvalitetno provesti vrijeme u izolaciji

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *