Zašto je važna škola za trudnice?

skola za trudnice informacije

Ostali ste u drugom stanju i normalno je da vas zanima sve o ovoj velikoj promjeni koja vam se desila u životu. Bitno je da se dobro informišete o svim fazama trudnoće i porođaja, kako biste unaprijed bili pripremljeni na sve što vas čeka. Naravno, informacije od značaja nećete svuda tražiti – najbolje je da se pored savjeta ljekara, posvetite čitanju enciklopedija za buduće mame, posjetite adekvatne seminare ili radionice, te se odlučite upisati u školu za trudnice.

3 razloga zašto biste trebali upisati školu za trudnice

Sadržaj:

Ako vam sredina u kojoj živite to omogućava, nemojte se dalje razmišljati – rezervišite svoje mjesto na vrijeme i radujte se novim edukativnim časovima, jer ćete na svakom naučiti zaista korisne stvari, upoznati nove osobe koje prolaze isto i što i vi, te naravno promijeniti ustaljene navike.

Upoznavanje majčinstva

Trudnoća, porođaj i sve što dolazi nakon njega zapravo predstavljaju najvažniji životni ispit kojeg ćete lakše položiti ako se prethodno dobro pripremite. Ima li boljeg načina nego da slušate korisne savjete direktno od stručnjaka? Uz zanimljiv edukativni materijal, slušaćete o prethodnim iskustvima, naučiti kako pravilno da dišete na porođaju, kako da presvučete bebu i kako da znate kada je gladna i naravno, postaćete svjesne koje su to ljepote koje majčinstvo pruža.

Druženje sa drugim trudnicama

skola za trudnice

Ovo će vam veoma značiti! Naravno, vaše prijateljice su tu 24/7 kada god ih zatrebate, ali koristiće vam da provodite vrijeme sa ženama koje trenutno prolaze isto kao vi. Bilo da vam je muka, da imate određene bolove u leđima ili loše spavate tokom noći – one će vas rado saslušati, jer prolaze baš isto kao i vi. Bitno je da budete svjesne da niste same. Možda baš upoznate osobu koja ima termin kad je vaš, te si nađete cimerku za ležanje u bolničkoj sobi. Ko zna?

Promjena rutine

U trudnoći ste ograničeni za mnoge aktivnosti koje ste do sada izvršavali, a kako vrijeme odmiče sve teže vam je pronaći zanimaciju koja će bar jednom ili dva puta sedmično da vam promijeni rutinu. Zar škola za trudnice nije sjajan povod da izađete iz kuće i razbijete monotoniju? Osim što ćete naučiti sve potrebne stvari (bar ovdje možete da pitate sve što vas zanima), družiti se sa drugim trudnicama, imaćete razlog zbog kojeg možete, recimo, obući novu haljinu koju ste kupili.

Kada upisati školu za trudnice?

kada upisati skolu za trudnice

Najbolje je da se za ovakav korak odlučite od 28. nedjelje trudnoće, jer je to pravo vrijeme da počnete sa pripremom za najveći događaj u vašem životu. Prije toga, čitajte o fazama drugog stanja koje vas u tom momentu zanimaju, savjetujte sa vašim ljekarom, sa osobama koje su već postale majke i pohađajte radionice za trudnice ukoliko se održavaju u vašoj okolini.

mm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *