Hypertea čaj – prirodni tretman kod visokog pritiska

Hypertea

Hipertenzija ili povišen krvni pritisak, problem je sa kojim se susreće sve veći broj ljudi. Smatra se da gotovo trećina populacije ima hipertenziju ili ima genetsku predispoziciju za pojavu ovog oboljenja. Shodno tome, stručnjaci preporučuju pravovremenu brigu o zdravlju. Praktikovanje zdrave ishrane, redovna fizička aktivnost sasvim su dovoljni da na vrijeme spriječite neželjene komplikacije po zdravlje.

Konzumacija određenih čajeva takođe pomaže pri tretiranju visokog pritiska. Smatra se da osobe koje piju barem pola šoljice čaja imaju i do 50% niži rizik od razvoja hipertenzije. Hypertea čaj zasigurno je jedan od najefikasnijih sredstava u borbi protiv hipertenzije jer objedinjuje najefikasnije biljke koje dokazano snižavaju krvni pritisak i blagotvorno djeluju na kardiovaskularno zdravlje.

Još jedna od prednosti Hypertea čaja jeste što djeluje kao diuretik, te pomaže izbacivanju viška tečnosti iz organizma te redukuje tjelesnu težinu.

Kako djeluje Hypertea

Zbog nedostatka simptoma, visok krvni pritisak može nanijeti štetu i prije nego što budete svjesni da ga imate. Shodno tome, čaj se preporučuje osobama koje pate od hipertenzije kao i osobama koje žele preventivno djelovati protiv njihovog nastanka.  Ljekovite biljke koje ulaze u sastav ove čajne mešavine sadrže biogene amine, flavonoide, tanine, saponine, lignane, polisaharide, pektine, karotin i vitamine C, E i K.

Aktivni sastojci lekovitog bilja koje ulazi u sastav čaja kod visokog krvnog pritiska utiču na bolju prokrvljenost srčanog mišića, deluju diuretično a pokazuju i umirujući i anti-stresni efekat, čime povoljno deluju na normalizovanje povišenog krvnog pritiska.

Hypertea čaj eliminiše sve uzročnike povišenog krvnog pritiska:

  • Stres: Hypertea čaj djeluje umirujuće, poboljšava san i smanjuje stres.
  • Toksini: mješavina biljaka koje ulaze u sastav Hypertea čaja čisti krvne sudove od toksina koji uzrokuju njihovo začepljenje i pojavu visokog pritiska
  • Nakupljanje tečnosti u organizmu: Hypertea djeluje kao diuretik te eliminiše višak vode iz organizma.
  • Gojaznost: čaj ubrzava metabolizam te potiče proces smršavljenja
  • Začepljenost krvnih sudova: Hypertea poboljšava elastičnost krvnih sudova i smanjuje mogućnosti njihovog začepljenja

Kome je namjenjen Hypertea čaj?

Za razliku od raznih farmaceutskih proizvoda, Hypertea čaj predstavlja prirodan proizvod i samim tim ne uzrokuje nuspojave i negativne posljedice po zdravlje. Ipak, kod znatno povišenog krvnog pritiska, potrebno je da se se obratite ljekaru i držite se propisane terapije. Ukoliko se već borite sa  hipertenzijom ili želite spriječiti pojavu visokog krvnog pritiska, onda je Hypertea pozdano sredstvo za tretiranje kadiovaskularnog zdravlja. Čaj je namjenjen svim osobama koje brinu o svom zdravlju te na vrijeme žele spriječiti dalje komplikacije prije nego što za to bude prekasno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *