Poznati danski proizvod za bebe stigao na bh. tržište. Istražili smo više o njemu…

bambo nature danske pelene

Bambo Nature, jedan od vodećih brendova kada su u pitanju bezbjedne jednokratne pelene za djecu, stigao je u Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj ekološki osvješten brend, osim što pazi na očuvanje životne sredine, izdvaja se po tome što proizvodi pelene koje ne sadrže štetne hemikalije i alergene, ali u isto vrijeme ima vrhunski kvalitet i pruža sve što mamama i bebama treba.

Budući da se radi o novom proizvodu na našem tržištu, odlučili smo da istražimo više o ovom brendu i predstavimo vam sve njegove odlike.

Zašto su Bambo Nature postale izbor porodica širom svijeta?

Ova porodična kompanija počela je sa proizvodnjom pelena prije više od 30 godina. Tokom svih tih godina ostali su dosljedni svojim idejama da stvaraju proizvode za bebe i djecu koji će biti bezbjedni za njihovu kožu, ali i za prirodu.

Danas je Bambo Nature poznat širom svijeta kao brend koji prati najviše ekološke standarde proizvodnje, te zbog toga posjeduje brojne sertifikate i priznanja kao što su Nordic Swan Ecolable, EU Flower, FSC™ i druge.

Osim što su brižne prema prirodi, ove pelene ispunjavaju i sva očekivanja roditelja koji biraju Bambo za svoje mališane. Pokazale su se kao odlično rješenje za dnevnu i noćnu upotrebu, jer imaju visoko-upijajuća jezgra tako da koža bebe dugo ostaje suha. Neke od odlika koje ih čine omiljenim pelenama su:

  • Indikator vlažnosti – koji mijenja boju i pokazuje kada je vrijeme za mijenjanje pelena,
  • Fleksibilan i mekan materijal – koji omogućavaju savršeno prijanjanje,
  • Jednostavan i suptilan dizajn,
  • Biorazgradivo pakovanje od I’m Green™ meke plastike – koja je proizvedena od šećerne trske,
  • Prozračnost – koja omogućava koži bebe da diše i čini je zdravom.

Po čemu se Bambo Nature razlikuju od drugih jednokratnih pelena?

Pri odabiru najboljih proizvoda za naše mališane, osim na komfor potrebno je obratiti pažnju i na sastojke. Bambo Nature pelene izdvajaju se zbog toga što posebnu pažnju obraćaju na ovaj aspekt tokom proizvodnje.

Njihove pelene ne sadrže parabene, parfema, alergene i druge štetne hemikalije koje mogu iritirati dječiju osjetljivu kožu. Bambo Nature su odlična zamjena klasičnim jednokratnim pelenama, jer su napravljene od sirovina koje su 100% bez hemikalija štetnih po zdravlje djeteta, ali i životnu sredinu.

Ove sertifikovane, netoksične i hipoalergene pelene, za razliku od mnogih drugih eko pelena, imaju upijajuću sposobnost koja će nadmašiti mnoge tradicionalne jednokratne pelene.

Bambo Nature pelene moguće je kupiti u svim bolje opremljenim apotekama širom Bosne i Hercegovine, a detaljne informacije o proizvodima pronađite na zvaničnom sajtu www.bambonature.ba. Kako biste bili u toku sa ponudom i svim novostima ovog brenda, zapratite ih na njihovim društvenim mrežama: Facebook i Instagram.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *