Kako da nagovorite klince da jedu zdravu hranu?

kako da nagovorite djecu da jedu zdravu hranu

Koliko puta vam se desilo da svoje dijete nikako ne možete natjerati da jede ono zdravo povrće koje ste pripremili za obrok? Dovijate se na sve moguće načine, glumite, pričate nevjerovatnu priču o “veselom” povrću, a na kraju kad ponestane ideja, ucjenjujete. Tako je to, svima i svuda. Priznajte, i sami kad ste bili mali, sigurno vam povrće nije bila najdraža hrana.

Jedna mama iz Australije je došla na originalnu ideju kako da njen dvogodišnji sin počne jesti zdravu hranu. Naime, ona zdrave obroke pretvara u njegove najdraže crtane likove. To su prava mala umjetnička djela. Počela je od jednostavnijih jestivih kreacija, a sada radi prilično kompleksna djela.

Zahvaljujuči svemu tome postala je zaista pupularna širom svijeta putem društvenih mreža i trenutno se samo tim i bavi pod brendom Jackob’s Food Diaries.

Iako, ova Australijanka tvrdi da je za svako jelo potrebno tek, vjerovali ili ne, 20 do 35 minuta,  ne mislimo da i vi trebate ovako da se mučite. Vjerovatno njoj zaista toliko malo vremena i treba kad je uvježbana i prilično talentovana.

Nadamo se da će vas bar malo inspirisati pri sljedećoj pipremi zdrave hrane za vašeg mališana i bar malo olakšati iscrpljujući proces hranjenja. Budite kreativni, pustite mašti na volju i učinite taj karfiol zanimljivim i primamljivi.

1. Elza

Sadržaj:

-tjestenina sa špinatom i bijelim lukom, kaša od cvekle i paradajza

2. Kermit

-avokado i jaja na tostu

kermit

3. Kung Fu Panda

-riža sa Nori algama, piletina i povrće

4. Marti iz Madagaskara

-voćna salata

5. Maui

pire sa crnom tjesteninom i mladim lukom

6. Bob iz Miniona

sendvič sa sirom, krastavcem, borovnicama, jabukom i datulama

7. Pinokio

-piletina s pireom i povrćem

8. Šrek

-pire od špinata sa piletinom i integralnom tortiljom

9. Šiljo

-pečena piletina sa pireom,  brokulama i paradajizom.

10.  Tigar

-sočivo sa pireom i tikvicama

mm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *