Kako obradovati novopečene roditelje? 6 prijedloga sa kojima ne možete pogriješiti! 

pokloni za roditelje

Trudnoća i početak roditeljstva može biti jednako težak period prilagođavanja i za bebu i za roditelje. Na scenu stupa sve što je novo, nepoznato i pomalo zastrašujuće. Ukoliko ste član porodice, prijatelj ili možda radni kolega, a ne znate koji poklon ili znak pažnje su ujedno i korisni, i od srca, pogledajte naš odabir uz koji sigurno nećete pogriješiti.

1. Kvalitetan i udoban jastuk

Sadržaj:

Da, da i da! Manjak sna i besane noći su nerijetko zaštitni znak roditelja prvih 6 mjeseci bebinog života. Ovim promišljenim poklonom, ne samo da ćete poručiti kako vam je stalo da i oni budu odmorni i naspavani, nego i da se brinete za sveukupnu udobnost i položaj njihove vratne kičme kada se onako „navrat-nanos“ doteturaju do kreveta poslije trećeg hranjenja ili mijenjanja pelena u toku noći. Pravi jastuk će zaštititi kičmeni stub i pospješiti njihov ciklus odmora.

roditelji spavaju

2. Kompaktan i tih kafe aparat

Iz istog razloga kao i prethodni poklon, i mami i tati će trebati velike količine magičnog napitka – kafe, kako bi pregurali prve sedmice roditeljstva, stekli navike i uspostavili noćnu rutinu koja je najpogodnija za bebu. Sigurno će cijeniti aparat za kafu koji ne pravi mnogo buke, a koji će im prirediti instant buđenje u samo nekoliko gutljaja.

3. Pouzdani proizvodi za njegu bebe

bambo nature proizvodi njega

Konstantna kupovina proizvoda za bebe može iscrpiti i vremenom preopteretiti kućni budžet roditelja, koji će radije priuštiti najbolje potrepštine bebi nego misliti o sebi. Sigurno će ih obradovati paket koji će dati doprinos u brizi o njihovim mališanima. Prilikom odabira, vodite računa da su to proizvodi koji se sastoje isključivo od najkvalitetnijih prirodnih sirovina, a ne sadrže parfeme i boje. Na bh. tržištu, brend sa najviše ekoloških priznanja je Bambo Nature, a naša preporuka su paket pelena, losion za tijelo, umirujuća krema, šampon za pranje kose i tijela, ulje za kupanje i vlažne maramice.

4. Postpartum care kit

Postpartum depresija je samo jedna od mnogih tabu tema koje istraju čak i u modernom dobu, što ne znači da nije itekako stvaran i bitan problem koji pogađa i novopečene majke i očeve. Kako bi im pokazali da su voljeni i da mislite na njih, pripremite paket u koji ćete staviti sve što po vama pospješuje brigu o sebi. Može to biti knjiga, set krema, maske za lice, higijenski ulošci ili za očeve novi set za brijanje, njegu brade itd. Ono što je bitno je da osjete vašu ljubav i pažnju.

postpartum depresija

5. Instant pot

Ovaj kuhinjski gadget je spas za sve gurmane koji su navikli da često kuhaju i pripremaju ukusna i elaborativna jela. Instant pot je multifunkcionalan aparat koji će im omogućiti da za duplo manje vremena naprave nutritivan, sočan i brz ručak – jer i roditelji treba da se hrane zdravo i čuvaju svoju energiju. Dodatan plus je što je dugotrajan i moći će ga koristiti i mnogo godina nakon prve godine roditeljstva.

6. Loungewear

Najnezahvalniji posao od svih je kupovati odjeću za drugu osobu, osim ako vam ona sama nije napomenula šta želi, ali u periodu kada novi roditelji nemaju vremena da se okupaju, a kamoli odu do prodavnice ili razmišljaju o online kupovini, a u korpi za veš hrpa svakim danom postaje sve veća i veća – vaš poklon će biti i više nego dobrodošao. Izaberite udobne komplete trenerki i majica od mekih materijala koji neće iritirati bebinu kožu, novu pidžamu ili paket toplih čarapa.

udobna odjeca pidzama

Nadamo se da su vam naši prijedlozi pomogli u potrazi za savršenim poklonom za nove mame i tate, ili vas bar inspirisali da im priredite nešto lijepo i obradujete ih. U komentaru nam pišite i vaše ideje!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *