Mame, ne mučite se radi mode

neudobna obuca

Zdrav način života ne zavisi samo od pravilne ishrane i redovnih treninga. Čak, neki odjevni predmeti mogu jako loše uticati na vaše cjelokupno zdravstveno stanje, pa bi trebalo da ih izbjegavate što je više moguće. Evo o čemu se zapravo radi:

Sintetički donji veš

Sadržaj:

Vjerovatno su vam vaše majke govorile kako sintetika nije dobra za kožu. E pa, u pravu su! Osim što kod mnogih izaziva iritaciju, sintetika je zapravo neugodna za nošenje jer su žene više osjetljive kada je u pitanju intimna zona. Postoji jako lijep veš od pamuka, samo ga sljedeći put potražite u radnjama veša i vidjećete koliko je udobniji i zdraviji od onog sintetičkog.

Ogromne torbe

Muškarcima nije jasno kako žene mogu da nose velike torbe, te ih popularno nazivaju “cijeli ormar” na ramenu njihove partnerke. Iako žene vole velike torbe zbog komoditeta i mogućnosti da u njih stave sve što im je potrebno, ponekad zaboravljaju da taj teret može nepovoljno uticati na zdravlje njihove kičme. Naš savjet je da potražite one manje torbe ili barem nosite ruksake kako bi se težina rasporedila na oba ramena.

Ravna obuća bez uložaka

Kao i svemu u životu, i ovdje treba pronaći zlatnu sredinu. Tako izbor vaše obuće treba izgledati ovako: niti previše ravna niti previsoka. Najgora obuća za koju se možete je odlučiti je ona potpuno ravna, jer može izazvati bolove u kukovima i donjem dijelu leđa, a ukoliko je nosite godinama – trajne posljedice. Birajte udobnu, anatomsku obuću i nemojte strahovati od komplikacija sa zdravljem. Prema tome, starke i japanke samo po potrebi!

Uske farmerice

Često se dešava da žene kupuju za broj manje pantalone s namjerom da istaknu svoje obline. Postavljamo vam pitanje: kako može da bude zdravo nešto što vam evidentno ne odgovara? U ekstremno uskim farmericama, vaša koža slabije diše, vi se ne osjećate prijatno i konstantno ste nervozne u njima. Dakle – izbjegavajte ih.

Visoke potpetice

Šta sve jedna žena neće pretrpjeti zbog lijepih štikli? Bolove u venama, kičmi, žuljeve… Nesporno je da su žene “lude” kada su u pitanju štikle, pa nerijetko daju i posljednji novac na njih. Iako vam jedan večernji izlazak u njima neće pretjerano naškoditi, nemojte ih nositi čitav radni dan – vaša kičma i stopala će vam biti zahvalni.

mm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *