Neobična imena koja će biti popularna u 2017.

neobicna imena koja ce biti popularna u 2017

Neka od najpopularnijih imena u 2016. godini bila su Olivia, Amelie, Mia, Ema… za djevojčice i Ezra, Asher, Olivier, Milo…za dječake.

Ta imena spadaju u kategoriju “običnih”, a stručnjaci sa Nameberry.com smatraju da će u 2017. godini postati popularna neobična imena kakva najčešće djeci daju poznate ličnosti, te da bi trend davanja djeci imena po nebeskim tijelima mogao uzeti maha.

Pamela Redmond Satran, suosnivačica Nameberry.com, izjavila je za magazin “Today” da će u narednom periodu biti sve popularnija unisex imena, kao i imena koja simbolizuju snagu. Imena kao što su Thor, Persephone, Jupiter, Atlas, Pandora i Zeus mogla bi biti najpopularnija imena za dječake u 2017. godine. A, među najpopularnijim ženskim biće Ada, Eleanor, Zelda i Frida.

Ovo zapravo nije novina ako uzmemo u obzir da je u 2015. godini pet dječaka dobilo ime God (Bog), 20 ime Lord (Gospodin), 27 Saviour (Spasitelj), a 40 djevojčica ime Goddess (Boginja), dok je čak 1.500 djece dobilo ime Mesija.

Roditelji su sve odvažniji te bebe nazivaju Lucifer (đavo), Lillith (đavolova supruga) i Kaili (hinduistički Bog smrti).

Sa Nameberry.com kažu da, osim u nebeskim tijelima i mitološkim bićima, roditelji inspiraciju traže i u životinjskom svijetu, te djecu nazivaju Fox (lisica), Lynx (ris) i Tiger (tigar).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *