5 muzeja koje možete posjetiti online sa vašim mališanima

5 muzeja koje mozete posjetiti online sa vasim malisanima

Mnogo je načina da kvalitetno provedete vrijeme sa vašim mališanima tokom karantina, međutim nemamo svaki dan priliku da se «prošetamo» svjetskim muzejima. Zbog situacije koju je izazvala pandemija koronavirusom većina muzeja omogućila je ljudima širom svijeta virtuelnu posjetu i pregled njihovih stalnih postavku. U nastavku vam donosimo listu predivnih muzeja koje možete posjetiti iz vašeg doma.

Ono što svi možemo uraditi kako bismo dali svoj doprinos cjelokupnoj teškoj situaciji jeste da ostanemo u našim domovima i izlaske iz kuće svedemo samo na one neophodne. Mnoge porodice širom zemlje, ali i svijeta su bile primorane da svoju svakodnevnicu potpuno promjene, ali možemo primjetiti i mnogo dobrih stvari koje je ovaj istorijski momenat donjeo sa sobom. Mnogo više vremena posvećeno je djeci, svi smo usporili tempo života i rada, a to nam je dalo priliku da budemo znatno prisutniji u životu i razvoju porodice.

Koronavirus: aktivnosti za djecu tokom izolacije

Nikada nam tehnologija nije bila veći prijatelj nego danas kada su mnogi muzeji svoja virtualna vrata otvorili za posjetioce širom svijeta. Ovo je sjajna prilika za roditelje, ali i radoznale mališane da posjete neke od najljepših i najznačajnijih muzeja u svijetu.

5 muzeja koje mozete posjetiti online sa vasim malisanima

Ove muzeje možete posjetiti online:

  1. Vatikanski muzeji su nevjerovatno važan muzejski sklop kako zbog količine i vrijednosti remekdjela koje sadrži, tako i zbog raskošnih prostorija u kojima su eksponati smješteni. Vatikanske muzeje možete posjetiti OVDJE.
  2. Pinacoteca di Brera mjesto je gdje se nalazi jedna je od najznačajnijih zbirki slika u Italiji. Pogledajte OVDJE šta sve sadrži ovo nevjerovatno mjesto.
  3. Galleria degli Uffizi jedan je od najstarijih i najslavnijih muzeja umjetnosti u svijetu. Pogledajte kakva umjetnička djela čuva OVDJE.
  4. Museo Nacional del Prado je španski nacionalni muzej smješten u Madridu. Prošetajte i pogledajte šta sve sadrži OVDJE.
  5. Nacionalni arheološki muzej u Atini je jedan od najvažnijih arheoloških muzeja u svijetu, a u njemu se nalaze neki od najvažnijih artefakata iz praistorije i kasne antike. Pogledajte o čemu je riječ OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *