Šta nikako ne smijete raditi svojim grudima!

zenske grudi

Gotovo 70 odsto žena nije zadovoljno izgledom i veličinom svojih grudi, pa i ne čudi činjenica da će svašta pokušati samo da dobiju taj zamišljeni izgled savršenog dekoltea.

Neke od tih stvari mogu imati samo kontraefekat i narušiti zdravlje grudi, a u nastavku teksta saznajte šta nikako ne biste trebale raditi svojim grudima, posebno ako u budućnosti planirate dojiti.

Kupovina pogrešnog grudnjaka

Sadržaj:

Ovo je najčešća greška koju radi čak 85 odsto žena. Najčešća greška je izbor grudnjaka prevelikog broja i grudnjaka premalih korpica.

Dakle, prije naredne kupovine grudnjaka izmjerite prsni koš (ne grudi). Veličine se razlikuju po 5 cm, pa ako izmjerite 73 cm vaša veličina je 75.

Da biste znali koju veličinu korpica nosite izmjerite opseg grudi. Razlika između opsega grudi i opsega grudnog koša će vam reći koja vam veličina treba. Na primjer, ako je opseg grudi 90, a opseg grudnog koša 75, razlika je 15, i treba da vam odgovara korpica B veličine.

Dobar grudnjak će vam držati grudi tačno između ramena i lakta te u okviru trupa. Tokom isprobavanja podignite ruke ravno iznad glave, ako ste dobro izabrali grudnjak se neće pomjeriti.


Pročitajte još: Grudnjaci za dojenje


Treniranje u pogrešnom grudnjaku

Ako imate zahtjevne treninge najbolje je da kupite sportski grudnjak koji grudi drži čvrsto na svom mjestu. U suprotnom, ako imate neadekvatan grudnjak, može doći do pucanja vezivnog tkiva što će dovesti do toga da vam grudi vise.

Selotejpom do dekoltea

Najpoznatija svjetska starleta Kim Kardashian izjavila je da uvijek ima savršen dekolte zato što se služi selotejp trakom. Međutim, upotreba selotejpa na grudima može izazvati osip i iritaciju na koži, posebno u dijelu bradavica.

Učvršćivanje grudi krvlju

Popularno nazvan „vampirski tretman“ se radi tako što se krv ubrizgava u grudi radi zatezanja i uvećanja. Ali, ovaj tretman nema dugotrajan efekat a ima i nekih drugih kontraefekata kao što je pojava viška kože.


Pročitajte još: Dojenje i implantati


Pirsing bradavica

Uslugu „bušenja bradavica“ nudi skoro svaki pirsing i tatoo salon ali ovaj način ukrašavanja tijela može izazvati brojne problem. Osim dobijanja bolnog gnojnog čira, pirsing bradavice može oštetiti mliječne kanale što će biti itekako problem ako namjeravate dojiti.

Osim na infekcije, treba paziti i na alergiju na metal.

Depilacija dlačica

Dlačice na grudima su dosta neugodan problem ali depilacija nikako nije dobro rješenje. Skraćivanje makazicama je kratkotrajno rješenje, a lasersko uklanjanje dugotrajno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *