Kako se izboriti sa naglim promjenama vremena?

vremenske promjene meteoropate

Velike promjene u temperaturi utiču na pritisak, srce i cirkulaciju, a sve to dovodi do jake glavobolje. Nemojte se osjećati nemoćno u datim trenucima, već se sjetite ovih savjeta koje vam donosimo u nastavku teksta. Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utiču na pritisak, srce i cirkulaciju, što može dovesti do glavobolje. Osećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamenite savetima koje vam donosimo i time prestanite da robujete meteoropatiji.

1. Redovno pratite vremensku prognozu

Sadržaj:

Sigurno da pratite svaki dan kakva je temperatura da biste odredili šta obući koji dan? Tako od sada provjeravajte da li je velika razlika između jutarnje i dnevne, te kakva je prognoza za kompletnu sedmicu. Tako ćete znati šta vas očekuje, da li da ponesete neku tabletu sa sobom ili ne, i slično.

2. Izađite vani!

Svaki vid aktivnosti može vam olakšati stanje u kojem se nalazite. Barem pola sata šetajte, vozite bicikl ili radite bilo šta u prirodi i na svježem vazduhu. Ovo će pomoći da se riješite stresa i negativnih osjećaja, kao i da smanjite šanse za nastanak glavobolje.

3. Hranite se pametno

Šta mislimo pod pametno? Mislimo raznoliko, mislimo sa mnogo vitamina i povrća, i redovno. Pravilna ishrana sa dovoljnim unosom voća i povrća ublažiće sva negativna dejstva vremena na vas i vaše stanje. Osim na ishranu, obratite pažnju i na redovan unos vode.

4. Biljni čajevi su bolji izbor od kafe

Biljni napici pomažu u opuštanju i rješavaju meteoropatske probleme, a sa njima probajte da umanjite i unos kofeina, najviše onog iz kafe. Kamilica i limeta pomuža kod opuštanja. Prirodni čajevi su mirisni, ukusni i omogućavaju da što bolje prođete  kroz vremenske i temperaturne promjene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *