Kako se izboriti sa naglim promjenama vremena?

vremenske promjene meteoropate

Velike promjene u temperaturi utiču na pritisak, srce i cirkulaciju, a sve to dovodi do jake glavobolje. Nemojte se osjećati nemoćno u datim trenucima, već se sjetite ovih savjeta koje vam donosimo u nastavku teksta. Skokovi temperature s hladnog na toplo ili obrnuto utiču na pritisak, srce i cirkulaciju, što može dovesti do glavobolje. Osećaj nemoći kada vam bolovi poremete planove, zamenite savetima koje vam donosimo i time prestanite da robujete meteoropatiji.

1. Redovno pratite vremensku prognozu

Sigurno da pratite svaki dan kakva je temperatura da biste odredili šta obući koji dan? Tako od sada provjeravajte da li je velika razlika između jutarnje i dnevne, te kakva je prognoza za kompletnu sedmicu. Tako ćete znati šta vas očekuje, da li da ponesete neku tabletu sa sobom ili ne, i slično.

2. Izađite vani!

Svaki vid aktivnosti može vam olakšati stanje u kojem se nalazite. Barem pola sata šetajte, vozite bicikl ili radite bilo šta u prirodi i na svježem vazduhu. Ovo će pomoći da se riješite stresa i negativnih osjećaja, kao i da smanjite šanse za nastanak glavobolje.

3. Hranite se pametno

Šta mislimo pod pametno? Mislimo raznoliko, mislimo sa mnogo vitamina i povrća, i redovno. Pravilna ishrana sa dovoljnim unosom voća i povrća ublažiće sva negativna dejstva vremena na vas i vaše stanje. Osim na ishranu, obratite pažnju i na redovan unos vode.

4. Biljni čajevi su bolji izbor od kafe

Biljni napici pomažu u opuštanju i rješavaju meteoropatske probleme, a sa njima probajte da umanjite i unos kofeina, najviše onog iz kafe. Kamilica i limeta pomuža kod opuštanja. Prirodni čajevi su mirisni, ukusni i omogućavaju da što bolje prođete  kroz vremenske i temperaturne promjene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.