Vibratori za žene: sve što treba da znate + TOP LISTA sa preporukama

vibratori za zene

Vibratori za žene su svojevrsni masažeri koji se koriste za stimulaciju i simuliranje seksualnog odnosa. Zato ih definišemo kao seksualne igračke. Njihova primarna namjena je zadovoljstvo.

Ukoliko vam je već poznato sve o vibratorima i samo želite da pronađete odgovarajuči model za sebe, preporučujemo da se spustite niže u tekst gdje smo napisali detalje o 15 najprodavanijih modela.

Međutim, ukoliko vam je cijeli svijet vibratora potpuno nov, hajde da najprije zajedno pređemo neke detalje koje treba da znate.

NAJVEĆI IZBOR VIBRATORA U SRBIJI – POGLEDAJ ONLINE PONUDU

Šta su vibratori za žene i kako se razlikuju od dilda?

Sadržaj:

Kao što smo već rekli, vibratori za žene su svojevrsni masažeri kojima je zajedničko to da na različit način pulsiraju ili vibraraju. Zbog toga su i dobili ovaj naziv.

Upravo ta karakteristika razlikuje ih od dilda, koji ne pulsira i čija upotreba se isključivo oslanja na manualno penetriranje i masažu. Osim toga, dildo gotovo uvijek ima falusoidni oblik, odnosno oblik penisa, dok vibrator nema tu odliku. Svaki vibrator ima drugačiji oblik i način pulsiranja.

Kako se koriste vibratori?

Vibratori se koriste na erogenim zonama. To znači da mogu da se koriste ne samo u vagini, već i na klitorisu, stidnicama, anusu i slično. Neki bi rekli – gdje god vi osjetite da vam prija.

Važno: Postoje i vibratori za muškarce koji se koriste na penisu i mošnicama i drugačiji su u odnosu na vibratore za žene.

Sama upotreba vibratora prilagođava se željama korisnica. Sa njima možete da vršite penetriranje ili laganu “površinsku” masažu. Jačina, dubina, vrsta pokreta – sve to odlučuje samostalno.

Koliko žene zaista koriste vibratore?

Odgovor je kratak i glasi: KORISTE!

Da li znate da svaka druga seksualno aktivna žena koristi vibrator!? Razlog zašto to ne znate je što većina žena takve stvari želi da čuva u tajnosti. Intima.

Pored toga, dobro je poznato da je tema muškog zadovoljstva u društvu normalizovana potpuno, dok je žensko zadovoljstvo i dalje tabu tema kojoj se pristupa sa dozom tajnovitosti. Zato niko ne priča o vibratorima za žene.

Zašto žene koriste vibratore?

Primarna namjena vibratora za žene jeste seksualno zadovoljstvo i postizanje orgazma. ali oni mogu da služe i kao zdravstvena pomoć.

Recimo, seksualni terapeuti savjetuju upotrebu vibratora ženama koje imaju problem sa postizanjem orgazma. Takvi savjeti često se daju i parovima, jer vibrator može da pomogne i jednoj i drugoj strani u postizanju seksualnog vrhunca, opuštanu ili jednostavno stimulisanja erogene zone.

Ne možemo da zaobiđemo i edukativni aspekt. Često upravo vibrator pomaže ženama da se oslobode i da otkriju šta tačno vole, kako bi onda sa partnerom mogle da uživaju u potpunosti.

Pored toga postoje i vibratori koji služe za kegelove vježbe, čija funkcija je jačanje mišića dna zdjelice, sa ciljem oporavljanja tonusa mišića nakon poroda. Od pomoći su i kod liječenju inkontinencije kod žena.

Svakako, ovo je tema za sebe o kojoj ćemo pričati kasnije.

Sada je važno da vas upoznamo sa vrstama i razlikama među vibratorima, kako bismo vam pomogli da odaberete savršen za sebe.

Vrste vibratora za žene

Prije nego pređemo na top listu 15 najboljih i najprodavanijih vibratora, želimo da vam objasnimo koje to sve vrste postoje i kako se razlikuju:

 1. Bullet vibratori: Oni su mali i idealni za početnike. Primarno se koriste za stimulisanje klitorisa
 2. Vibratori za stimulaciju G tačke: Ovi vibratori su zakrivljeni, kako bi mogli doći do G tačke, koja se nalazi na unutrašnjem gornjem zidu vagine. Mogu biti napravljeni od različitih materijala.
 3. Rabbit vibratori: Ovaj vrsta vibratora za žene je svojevrsna kombinacija prvog i drugog tipa. U isto vrijeme stimulišu klitoris i dopiru do tačke G.
 4. Štapni vibratori: Najjednostavnija vrsta koja je multipraktična. Sa njom možete da stimulišete razne erogene zone.
 5. Vibratori sa upravljačem: Ove vibratore možete da upravljate iz daljine i da na njemu podešavate jačinu i brzinu. Maleni su i potrebno ih je potpuno uguratiZgodni su za igru među partnerima.

Najbolji vibratori za žene: TOP 15 vibratora

Vrijeme je da pričamo i o konkretnim vibratorima za žene. Tržište je preplavljeno različitim modelima i inovacijama, a i cijene variraju. Neki su jeftiniji, neki (sa razlogom) skuplji. U nastavku ćemo vam predstaviti 15 najprodavanijih modela sa savim detaljima koji vas mogu zanimati.

1. Mini vibrator u koralnoj boji

Mini vibrator u koraljnoj boji Gaia Eco Coral

Najmanji, najpovoljniji – i veoma jedinstven!

Ovaj vibrator spada u prvu kategoriju (bullet vibratori za žene) i najčešći je odabir početnika koji se tek upoznaju sa vibratorima kao pomoćnicima prilikom postizanja seksualnog zadovoljstva. Koristi se za stimulaciju klitorisa.

Posebnim ga čini materijal od kojeg je napravljen. Riječ je o bioplastici na bazi skroba. Za njegovu izradu i recikliranje koristi se manje energije i stvara se manja emisija u odnosu na druge uobičajene materijale.

Dolazi u neodoljivoj boji, tako da ga ne možete zagubiti u ladici sa vešom. Unutra njega nalazi se jedna AAA baterija koju vrlo lako zamijeniti jednom kada se isprazni.

Boja: koralna
Dužina: 8,5 cm
Promjer: 1,7 cm
Brend: Gaia Eco
Punjenje: ne
Cijena: 11,28 EUR
Gdje kupiti:

Srbija – ovdje
Hrvatska – ovdje

 

2. Realistični vibrator Dr. Skin Cock Vibe 7

Realisticni vibrator s vise intenziteta vibracije, manji Dr. Skin vibe 7

Ako želite da vaš vibrator izgleda što realnije, Dr. Skin Cock Vibe 7 je idealan odabir. Ovaj vibrator ima više različitih intenziteta, koji se lako podešavaju na samoj bazi vibratora. U njemu se nalaze dvije AAA baterije, koje brzo možete da zamijenite jednom kada se potroše.

Iskustva dosadašnjih korisnica kažu da je dobar za laganu penetraciju i veoma ugodan pri upotrebu. Mekan je i savitljiv, za poptunu kontrolu. Najbolje je da se koristi sa lubrikantom na bazi vode.

Verzija koju vam mi predstavljamo je manja, a ukoliko vam dužina od 17 cm nije dovoljna, možete da odabere isti model u većim dimenzijama.

Boja: kože
Ukupna dužina: 22 cm
Dužina: 17 cmv
Promjer: 4 cm
Brend: Blush Novelties
Punjenje: ne
Cijena: 23,76 EUR
Gdje kupiti:

Srbija – ovdje
Hrvatska – ovdje

3. Vibrator za G tačku Le Wand Gee Black

Vibrator za G tocku Le Wand Gee Black

Ovo je jedan od najboljih vibratora koji žene obožavaju!

Riječ je poznatom, premium brendu erotskih uređaja, zbog čega mu je i cijena nešto viša. Međutim, sa njim dobijate kvalitet koji će osigurati dugotrajnost i sigurnost za vaše tijelo zbog materijala koji se koriste u proizvodnji. Osim toga, sve Le Wand vibratore odlikuje i izuzetan dizajn.

Vibrator za G tačku je diskretnijih dimenzija. Vrh je napravljen od silikona i takvog je oblika da savršeno stimuliše G tačku kod korisnica. Osim toga, s obzirom da je ravniji i veće površine pri vrhu, može čak da se koristi na klitorisu i bradavicama.

Donji dio napravljen je od metala, zbog čega je kompletan vibrator malo teži. To je nekim korisnicima zapravo prednost. Drugačiji je osjećaj prilikom upravljanja. Na tom dijelu nalaze se i tri tipke za pojačavanje intenziteta i tip vibracije, što nema svaki vibrator.

Još jedna razlika u odnosu na ostale vibratore – ovaj model dolazi sa punjačem i nije potrebno da mijenjate baterije.

Boja: crna
Ukupna dužina: 16,6 cm
Dužina: 8 cm
Promjer: 3,6 cm
Brend: Le Wand
Punjenje: da
Cijena: 142,68 EUR
Gdje kupiti: ovdje

4. Rabbit vibrator Vivre Coco

Rabbit vibrator Vivre Coco

Iako bojom izgleda nježan, ovaj vibrator ima dva motora i izuzetnu moć zadovoljavanja. Spada u kategoriju vibratora koji istovremeno stimulišu dvije zone: klitoris i G tačku.

Sa ovim uređajem dobijate mnogo različitih funkcionalosti. Naime, on ima 3 brzine i čak 7 različitih tipova pulsiranja, što ga čini izuzetno privlačnim. Zbog dva motora i dvije različite tačke vibriranja, cijelo vaše tijelo uživaće u senzaciji.

Žene koje su kupile i koristile ovaj uređaj nemaju niti jedan prigovor i koriste ga jako dugo, zbog čega predstavlja idealnu investiciju, iako cijenom ne spada u skupe vibratore. Dolazi sa punjačem, pa nećete morati da mijenjate baterije.

Boja: pastelna roza
Ukupna dužina: 19,5 cm
Dužina: 10 cm
Promjer: 3,8 cm
Brend: Dream Toys
Punjenje: da
Cijena: 64,64 EUR
Gdje kupiti:

Srbija – ovdje
Hrvatska – ovdje

5. Vibrator Lelo Soraya 2

Vibrator Lelo Soraya 2 tirkizni

Ukoliko želite najbolji od najboljih, odgovor je: Lelo.

Lelo je najpoznatiji brend u svijetu, a osim kvaliteta i savršenog dizajna, nudi i inovaciju. Na ovoj listi ćete pronaći još nešto (veoma interesantno i drugačije) iz njihove ponude.

Soraya je njihov najprodavaniji model, koji je tipom isti prethodniku na listi. U sebi ima ugrađena dva motora i takvog je oblika da u isto vrijeme stimuliše G tačku i klitoris.

Šta ga onda razlikuje od modela Vivre Coco da bude skuplji? Ima 12 različitih tipova pulsiranja, ima jače i bolje motore, dio sa stimulisanje klitorisa je pod savršnim uglom i od mekšeg materijala pa je pomalo savitljiv. Kao i prethodnik, dolazi sa punjačem.

Boja: tirkizna
Ukupna dužina: 22 cm
Dužina: 12 cm
Promjer: 4,4 cm
Brend: Lelo
Punjenje: da
Cijena: 198,42 EUR
Gdje kupiti: ovdje

6. Vibrator za parove Unihorn Double

Unihorn Double vibrator za parove s daljinskim upravljacem

Ako tražite igračku koja će začiniti vaše odnose sa partnerom, ovo je vibrator koji vam treba.

Unihorn Double se nosi tokom penetracije i pomaže u stimulisanju klitorisa i G tačke tokom odnosa sa partnerom. Dolazi sa daljinskim upravljačem, tako da u svakom trenutku možete da mijenjate brzinu i tip vibracije.

Model koji se nalazi na ovoj listi trenutno je na akciji i spada u povoljnije verzije, tako da je savršen za testiranje noviteta u krevetu. Nakon što ustanovite da li vama i vašem partneru takva igra odgovara, lako možete da unaprijedite svoj asortiman skupljom i kvalitetnijom verzijom.

Unihorn Double dolazi sa punjačem i ima 3 nivoa brzine i 7 tipova vibracije. Potpuno je vodootporan, kao i svi ostali iz ponude, tako da ga možete koristiti i pod tušem.

Boja: lila
Dimenzije dijela za umetanje:
Dužina: 6 cm
Širina: 2 cm
Debljina: 2,2 cm
Dužina dijela za stimulaciju klitorisa:
Dužina: 7 cm
Širina: 3 cm
Debljina: 3 cm
Brend: Into You
Punjenje: da
Cijena (AKCIJA): 39,68 EUR
Gdje kupiti:

Srbija – ovdje
Hrvatska – ovdje

7. Stimulator The Bloom

Stimulator rozi The Bloom

Izgleda neobično, zar ne? Objasnićemo vam kako radi i zašto ga žene OBOŽAVAJU.

Stimulator je napravljen tako da sitna izbočenja koja vidite lagano titraju i tako nadražju vaše erogene zone, poput klitorisa ili bradavica.

Dizajniran je u obliku cvijeta i pruža najzanimljivije podražaje koje ćete osjetiti. Na uređaju možete da podesite brzinu i tip vibracije.

Boja: roza
Dužina: 7,4 cm
Promjer: 5,4 cm
Brend: NS Novelties
Punjenje: da
Cijena: 50,30 EUR
Gdje kupiti: ovdje

8. Vibrator za gaćice s daljinskim upravljačem

Vibrator za gacice s daljinskim upravljacem Vivre Gigi

Za malo hrabrije – vibrator za žene koji možete da koristite na svakom mjestu i skoro u svako vrijeme.

Ovaj model može uz pomoć magnetne ploče da se zakači za gaćice i da se upravlja na daljinu uz pomoć upravljača. Dovoljno je da se druga osoba nalazi u radijusu od 5 m da pokrene zabavu. Ne možemo reći da preporučujemo ovakve stvari u javnosti, ali znamo neke koji su probali i uživaju u tome.

S obzirom na magnetni mehanizam, pozicija vibratora može da bude različita, u zavisnosti od toga šta volite. Takođe, ne postoji bojazan od toga da će ispasti ili se pomjeriti, jer sigurnost je na prvom mjestu.

Spremni za igru?

Boja: roza
Dužina: 9 cm
Širina: 3,8 cm
Brend: Dream Toys
Punjenje: da
Cijena: 59,06 EUR
Gdje kupiti: ovdje

9. Magic Wand masažer

Magic Wand masazer-Loving Joy

Kažu da je ovaj masažer idealno rješenje protiv stresa. Zapravo, rješenje je seksualno zadovoljstvo i postizanje orgazma, a ovaj masažer vam može vrlo lako pomoći u tome.

Prilično je snažan i glomazan, posjeduje dva motora koja omogućavaju da birate između 10 različitih pulsirajućih i vibrirajućih kombinacija. Imajte na umu da je dosta glasniji od ostalih, ali je zadovoljstvo zagarantovano. Uopšte ne čudi zašto je dobio ime Magic Wand.

Boja: crna
Dužina: 23 cm
Promjer: 5 cm
Brend: Loving Jou
Punjenje: ne
Cijena: 35,70 EUR
Gdje kupiti:

Srbija – ovdje
Hrvatska – ovdje

10. Lelo Ora 3

Lelo Ora 3 plavi

I za kraj: posebna preporuka! Ovo je stimulator oralnog seksa u izvedbi najpoznatijeg proizvođača seks igračaka na svijetu – Lelo.

Ora 3 vibrator za žene ima potpuno drugačiju tehnologiju i princip rotiranja koji može da pruži brz orgazam i da simulira stvarni osjećaj.

Veoma je intuitivan za korištenje, tako da ne treba da vas brine to što je drugačiji.

Boja: plava
Promjer: 8,4 cm
Debljina: 4,4 cm
Brend: Lelo
Punjenje: da
Cijena: 155,95 EUR
Link: ovdje

Savjeti za korištenje vibratora

Skoro svi vibratori su vodootporni, tako da možete da ih koristiti i pod vodom, ali pazite da kada mijenjate baterije dobro zatvorite poklopac.

Pazite i da uz njih koristite lubrikant koji je na bazi vode. Takođe, ukoliko osjetite da je neka zona na tijelu natečena i bolna, prestanite sa korištenjem.

Veoma je važno da svoj vibrator operete prije i poslije korištenja. Preporučujemo da koristite specijalizovana sredstva, poput Nanami spreja od 150 ml koji košta manje od 10 eura. Ukoliko ipak ne želite da kupujete sprej, dovoljno je da ih operete toplom vodom i blagim sapunom.

Na kraju, ne morate da čitate uputstva. Slijedi intuiciju i probajte razne stvari kako biste vidjeli šta odgovara vašem tijelu. Reći će vam samo. Probajte polako i pomalo, dok se ne opustite i upoznate granice.

Zabavno: Ovo su najveći mitovi o vibratorima!

 1. Vibrator koriste samo žene koje su previše slobodno.
 2. Vibrator nije prirodan i zato je pogrešno koristiti ga.
 3. Vibrator je samo za samce. Ako imaš partnera/ku, onda ti ne treba.
 4. Ako partnerica voli da koristi vibrator, onda je ja kao partner ne zadovoljavam.
 5. Vibrator je samo za žene.
 6. Korištenje vibratora šteti vagini. Može da je umrtvi i izazove infekciju.
 7. Nakon što probaš vibrator, nikad nećeš htjeti seks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *