8 stvari za bebu koje možete pozajmiti

nosiljke za bebe

Mladi roditelji uglavnom kada dobiju bebu kupuju nove stvari, i to uglavnom iz higijenskih razloga. To je, naravno, opravdano, i svako bira kako i šta želi u skladu sa mogućnostima. Međutim, postoje određen stvari koje uvijek možete pozajmiti ili kupiti polovne, jer su takvog tipa da ne mogu našteti bebi ni u kom pogledu.

U nastavku ćemo vam navesti koje su to stvari, kako biste onda mogli smanjiti troškove ili uštediti za neke stvari koje su bitnije.

1. Krevetac

Sadržaj:

Prva stavka na spisku uvijek je krevetac, jer bebe spavaju samo dvije do tri godine u njemu prije nego pređu u pravi krevet. Zato mnogi odluče da prodaju ili poklone svoj krevetac nakon navedenog perioda, a novopečenim roditeljima je to idealna opcija. Naravno, dušek i posteljinu treba da kupite novu.

2. Kolica i sjedalica za auto

Ovo su vjerovatno dvije najskuplje stavke na listi potrepština za bebe, a osim toga, jako brzo se prerastu. Sa druge strane, ako kupujete polovno, možete uštediti pola iznosa, zasigurno. Prije kupovine treba da provjerite da li su proizvodi čvrsti i stabilni, kao i da nemaju nekakvih felera.

Sve o sjedalicama za djecu, izboru i kupovini pročitajte ovdje.

3. Hranilica

Ukoliko se odlučite za hranilicu, koja se inače koristi od šestog mjeseca pa do dvije godine starosti, dobra ideja je da izaberete polovnu i da kupite dvodijelnu koja se kasnije može rastaviti na stolić i sto.

4. Ogradice za igru

U kućama gdje su stvari lako dostupne bebi koja je počela da puže i hoda, poželjno je da imate ogradice koje će tako bebu ograničiti na određenu oblast i omogućiti sigurnost. Cijene su raznolike, a bolji brendovi imaju i različite dodatke. I ovaj proizvod je dobro potražiti polovan.

5. Kadica za kupanje

Kadice u ponudi su raznolike, što prema materijalima, što prema oblicima u kojima se prave, a zaista ne postoji potreba da kupujete novu ako imate opciju posudbe ili kupovine polovne. Ušteda je primjetna, što se svakako ubraja u velike prednosti. A kadicu svakako čistite nakon svakog kupanja, pa i kada je kupite.

6. Dječji monitor

Monitori su veoma skupi i veoma korisni, a najviše zbog osjećaja sigurnosti koji je roditeljima (najprije onima koji su dobili prvo dijete) obezbijeđen. Neki imaju i ugrađeno svjetlo, a ako se odlučite da kupite, obratite pažnju na već korištene. Samo provjerite funkcionalnost i kvalitet.

7. Podloga za presvlačenje

Podloga za presvlačenje je potrebna svima, a bitno je da bude mekana i nepromočna kako bi presvlačenje prošlo što brže i jednostavnije. Prilikom kupovine treba da pripazite na stanje u kojem se nalazi materijal, kao i da je riječ o nepropusnom materijalu koji se lako briše.

 8. Odjeća

Bebe u prvoj godini brzo rastu i razvijaju se, što znači da će svaki komad odjeće obući tek nekoliko puta do trenutka kada bude malen. Zato, ukoliko imate nekoga od prijatelja ili članova porodice ko ima bebu, od njih posudite ili kupite korišćenju odjeću. Tako ćete uštediti mnogo sredstava. Bebe će se prljati mnogo i presvlačićete je stalno, zato je potrebno da imate mnogo komada, posebno onih osnovnih poput benkica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *