5 fantastičnih načina da uspavate svoje dijete

5 fantastičnih načina da uspavate svoje dijete

Spavanje je jedna od prvih borbi roditelja sa kojima se suočavate. Iako vam se čini bezazlen, ovaj izazov može puno da utiče na psihu roditelja jer je spavanje, jednako neophodno i za bebe i za roditelje. Stvar je u tome da ima puno trikova koji mogu da vam pomognu prilikom uspavljivanja bebe i nema potrebe da paničite i sate provedete uspavljivajući svoje dijete.

1. Sačekajte malo duže

Sadržaj:

Kada nosate bebu u želji da je stavite na spavanje, sačekajte da beba bude u dubokom snu, a ne da je spustite kada je u polusnu. Dakle, čekajte da beba uđe u REM stanje, koje podrazumjeva duboki san, tj. sanjanje, tjelesne pokrete i kretanje očiju.

Možete reći da je vaša beba duboko zaspala ako se okrene oko sebe (s njom zatvorene), blago trzajući njene ruke ili noge ili duboko disanje. Na ovaj način, manje je verovatno da će je primetiti kada je nežno stavite u njen krevet – potpuno izlazi.

2. Održite kretanje

Uz kontstantnu vožnju kolicima, ljuljanje, nosanje i skakanje roditelja oko malih beba, nije ni čudo što im se sviđaju pokreti. Logično je da mnoge bebe povezuju pokret sa svojim roditeljima – ali to predstavlja problem kada je vrijeme da i vi zaspite. Srećom, danas postoji dosta koljevki koje se pomjeraju same. Ulaganja u jednu takvu može biti presudno da i vi uhvatite malo sna, a takve koljevke su danas postale veoma pristupačne cjenovno većini ljudi.

njihalica za bebe

3. Učinite posebnim vrijeme spavanja

Pokušajte da im čitate knjige u krevetu ili uzmite posebnu igračku koju koristite samo prilikom spavanja. Neka vrijeme za spavanje bude specvijalna prilika koja označava neku interesantnu aktivnost koju radite samo u tom periodu.

čitanje pred spavanje

4. Napravite rutinu pred spavanje

Tuširanje, pranje zuba, oblačenje pidžame, stavljanje igračaka na spavanje – budite kreativni i nastavite smišljati rutine koje bi vaše dijete voljelo da obavlja svako veče pred spavanje. Ovim ćete postići da i kada idete spavati na nekom novom mjestu (prilikom putovanja i sl.), što kod djece može izazvati nesigurnost zbog “nepoznatog”, imate rutinu koju vaše dijete voli, a samim tim ga i umiruje.

rutine pred spavanje

5. Umorite dijete

Učinite vrijeme pred spavanje zabavnim i sa puno aktivnosti. Radite vježbe, škakiljate se sa djetetom, prošetajte svog psa ako ga imate… Pronađite aktivnosti koje vaše dijete voli, a koje će ga pri tom izmoriti sasvim dovoljno da će zaspati istog trenutka kada obuče pidžamu.

mm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *