5 stvari koje djeca nasljeđuju od očeva

5 stvari koje djeca nasljeđuju od očeva

Svako dijete nasljeđuje gene oba roditelja, koji u velikoj mjeri određuju njegovu ličnosti kao i fizčke karakteristike. I dok geni oca određuju pol djeteta, uloga njegovih gena ne prestaje ovdje. Pročitajte koje to sve osobine djeca nasljeđuju od svog oca.

Boja očiju

Vjeruje se da je tamna boja očiju dominantna osobina. To znači da ukoliko bilo koji od roditelja ima smeđe oči, dijete će vjerovatno nasljediti istu boju. Ali ukoliko otac ima plave ili zelene oči, u tom slučaju dijete će boju očiju nasljediti od oca.

Usne

Oblik i punoća ustiju se takođe nasljeđuju od oca. Ovo znači da ukoliko otac ima punije usne i dijete će ih imati isto.

Kosa

Očevi geni takođe igraju glavnu ulogu i u određivanju teksture i boje dlake. Ukoliko otac ima tamniju kosu i beba će je vjerovatno nasljediti.

Visina

Ukoliko je otac visok, i dijete će vjerovatno dostići istu visinu. Ukoliko je majka nižeg rasta  odnosu na oca, očekuje se da će dijete imati dobru visinu.

Zubi

Zubi skloni karijesu i ostalim problemima kod oca u većini slučajeva se prenose i na dijete. Djeca nasleđuju i strukturu zuba sa očinske strane. Sada znamo ko je kriv za krive zube i razmak između zuba.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *