7 kreativnih aktivnost za djecu povodom Uskrsa

7 kreativnih aktivnost za djecu povodom Uskrsa

Priprema za Uskrs idalna je prilika da izdvojite vrijeme za zabavne i kreativne aktivnosti sa djecom i njih na taj način uključite u pripreme. Predlažemo vam ovih nekoliko aktivnosti za različite uzraste koje su jednostavne za reazlizaciju, a daju predivne rezultate. Naoružajte se strpljenjem i kreativnošću i bacite se na posao.

Jaja od kartona

Sadržaj:

Od papira ili debljeg kartona možete praviti, bojati i ukrašavati razne oblike koji simbolizuju Uskrs kao što su jaja i zečevi.

Farbanje jaja

Jaja možete farbati flomasterima, temperama ili akrilnim bojama. Dajte mašti na volju i pustite vaše mališane da ukrase jaja onako kako žele.

kreativne aktivnosti za djecu povodom Uskrsa

Ukrašavanje jaja

Za ovu aktivnost vam trebaju jaja i dekoracija poput gumica, kartona i naljepnica. Iskoristite sve što želite i dopustite djeci da ukrase jaja po ličnom nahođenju.

Dekoracija za sto

Za ovu aktivnost trebaće vam maramice ili papir u boji. Uz kombinovanje sa drugim materijalima možete napraviti ukrase za sto ili kuću u obliku mrkve, zeca ili cvijeća.

7 aktivnosti za djecu povodom Uskrsa

Dekoracija hrane

Kao način da proslavite i dočekate Uskrs možete se poigrati dekoracijom hrane. Najlakše je da napravite nekoliko američkih palačinki i ukrasite ih uz pomoć voća kako biste dobili oblik zeca.

Pečati od krompira

Sigurno ste već viđali ili pravili pečate od krompira, a ukoliko niste sve što treba da uradite je da isiječete željeni oblik na krompiru, umočite ga u boju, a potom ostavljate «pečate» gdje god želite. Ovo vam može poslužiti za dekorisanje čestitki.

aktivnosti za djecu povodom Uskrsa

Dekoracija vaze

Staru teglu iskoristite za dekoraciju u Uskršnjem maniru. Možete je obojati i dodati kartonske elemente kako bi joj dali oblik zeca. Vazu iskoristite za ukrasno proljetno cvijeće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *