7 problema koje možete da imate sa pelenama za bebe i adekvatna rješenja

bebe pelene problemi

Danas pričamo o nekim od najčešćih problema na koje majke nailaze kada su u pitanju pelene za bebe. Neki od tih problema znaju biti veoma zabrinjavajući za svakog roditellja, a neki su vrlo brzo i lako rješivi. Zato vam donosimo savjete i prijedloge koji mogu biti od pomoći.

Ujedno, molimo sve majke koje ovo čitaju da u komentaru podijele svoje savjete i iskustva ili neke probleme na koje su naišli, a koji bi mogli biti korisnim drugim majkama ili trudnicama koje će to tek postati.

1. problem: Nakon skidanja pelena primijetim crvene linije ucrtane u koži noge, koje su prilično intenzivne.

Sadržaj:

Rješenje: Pelene koje koristite su premalene, zato probajte sa drugom veličinom. Nije nužno da se držite oznaka na pakovanju, pratite potrebe vašeg djeteta. Takođe, svaki brend ima drugačije veličine, pa ukoliko vidite da trenutni brend koji koristite ne ispunjava zahtjeve, probajte sa nekim drugim. Udobnost je veoma važna i ne želite da pelene stišću vaše dijete. To može dovesti do niza problema koji nisu samo neugodnost.

2. problem: Uočili smo crvenilo na predjelu guze koje ranije nije postojalo.

Rješenje: Pelene koje koristite nisu adekvatne i sadrže alergene sastojke koji izazivaju reakciju na koži. Osim toga, postoji mogućnost da pelene mijenjate previše rijetko. Naš savjet je da izaberete prirodne pelene, bez mirisa i parabena, te da ih češće mijenjate.

3. problem: Pelene stalno propuštaju, ne znam šta da radim više.

beba place pelene

Rješenje: Vjerovatno pelene odabranog brenda nemaju adekvatnu moć upijanja. Mnogo je proizvoda na tržištu,a to što određene pelene dobijaju pohvale od drugih majki ne znači da su zaista dobre i za vašu bebu. Potražite neke kvalitetnije pelene, one koje imaju ultra-apsorbujuće kanaliće, jer će vam mnogo olakšatiti život. Na pelenama ne treba da štedite, jer dijete puno vremena provede u njima. One moraju dobro da upijaju, da budu nježne – i da ne stvaraju nikakve kožne probleme.

4. problem: Beba se teško kreće.

Rješenje: Postoji mogućnost da, kada beba malo poraste i počne intenzivnije da se kreće, pelene počnu da joj smetaju. Zato predlažemo da pređete na ovakve pelene-gaćice koje imaju jednaku moć upijanja i kvalitet, ali su dosta rastezljivije i udobnije. Beba će ih voljeti!

5. problem: Imam velike poteškoće oko stavljanja pelena.

beba hoda pelene

Rješenje: Zna se desiti da su bebe toliko aktivne i nervozne, da je stavljanje pelena prava noćna mora. I u ovom slučaju predlažemo da pokušate sa pelenama-gaćicama, jer ih je mnogo lakše navući, a uz to ne mrdaju sa mjesta.

6. problem: Pojavio se osip, iako beba nije mnogo osjetljiva

Rješenje: Potražite prirodne pelene, bez parabena, parfema i drugih štetnih dodataka. Veoma je vjerovatno da je beba odreagovala na neki od sastojaka iz pelena.

7. problem: Ne znam kada da promijenim bebi pelenu.

Rješenje: Bez brige, rješenje za ovo je vrlo jednostavno. Potražite pelene koje imaju indikator vlažnosti, poput Bambo Nature pelena. On će promijeniti boju kada pelena bude puna, tako da znate da treba da istu promijeniti. Jednostavno, zar ne?

To je sve za danas! Ne zaboravite podijeliti sa nama vaše probleme ili savjete koje imate.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *