9 razloga zašto je super biti budan zbog bebe u sitne sate

pospana mama

4 je ujutru a vi ste i dalje budni zbog bebe? Da, to definitivno nije dobro za vašu odmornost, mozak i snagu, a uz to ujutru nećete izgledati najbolje u svom života, ali postoji i niz prednosti koje se kriju iza mukotrpnog posla jedne majke – od povezivanja sa bebom, jedan na jedan, bez ikoga drugog, do beskrajnog gledanja omiljenih serija. Pa, hajde da vidimo koje su sve to prednosti nespavanja zbog novorođenčeta.

  1. Večernje gledanje TV-a: Možete da gledate šta god poželite i koliko god želite. Od beskrajnog repriziranja Seks i Grada, do raznoraznih emisija koje inače ne biste upalili – jer ko to još gleda?
  2. Zabava i smijeh: Sve je 10 puta smješnije i zanimljivije u sitne sate kada je sve šta želite krevet. Dakle, navale smijeha su potpuno očekivane.
  3. Vrijeme za povezivanje: Bez ikoga oko vas (ili barem bez ikoga budnog oko vas), noć je idealna za specijalne trenutke i povezivanje sa djetetom. Vjerujte nam.
  4. Nevjerovatni izlasci sunca: Možda je malo filmski patetično, ali jutarnji mir i divni izlasci sve olakšaju.
  5. Nasmijavanje bebe – kreveljenjem: Sada, kada nema nikoga oko vas, možete da se budalešete do mile volje, glumite razne likove i akcente i nasmijavate bebu – što donosi instant sreću.
  6. Online šoping: Najbolji način za provođenje sitnih sati jeste pregledanje online šopova i traženje sitnica koje vam baš – sasvim – potpuno – sigurno trebaju.
  7. Učestvovanje na takmičenjima: Na internetu ćete pronaći bezbroj zanimljivih takmičenja sa fenomenalnim nagradama, pa iskoristite to vrijeme da se prijavite za neko.
  8. Jedite – šta god poželite: 3 sata ujutru je idealno za grickanje, ali sada možete uzeti šta god poželite. Niti vas ko vidi, niti će ko šta reći – jer imate stvarno dobar izgovor zašto vam treba još čokolade, čipsa ili nečega trećeg.
  9. Učestvujte u mamećim grupama na Fejsbuku: Postoji mnogo zanimljivih grupa u kojima se možete povezati sa drugim mamama koje su u istoj situacija, a onda i razmjenjivati mišljenja, stavove i savjete.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *