Britansko istraživanje: Majke za sebe imaju 17 minuta dnevno

majke slobodno vrijeme

Većinu majki rezultati britanskog istraživanja o tome koliko majke dnevno imaju vremena za sebe neće iznenaditi, a kako je objavio portal TVbed.com to je samo 17 minuta dnevno.

Između kućanskih poslova, brige o djeci i odlazaka na posao, izgleda da majke rijetko imaju i pola sata tokom kojih bi se posvetile sebi.

Britanski naučnici su došli do saznanja da te dragocjene trenutke majke najradije provode gledajući serije, čitajući i uživajući u šoljici omiljenog napitka.

U studiji je učestvovalo 2000 majki, a skoro tri četvrtine je reklo da se osjećaju kao da u potpunosti žive život za druge ljude.

Dvije trećine majki smatra da kućanski poslovi nisu jednako podijeljeni između supružnika (one obavljaju čak 78 odsto poslova u kući), a više od polovine je kazalo da nema vremena za hobije.

Kada se domognu tog ograničenog slobodnog vremena, britanske majke se povlače u spavaću sobu, a pola njih krevet smatra svojim mirnim utočištem. Upravo u krevetu vole gledati TV, a 55 odsto njih vrhuncem svog slobodnog vremena smatra nesmetano gledanje TV-a.

Sa portala Tvbed.com koji je naručio ovo istraživanje poručili su da rezultati studije pokazuju koliko je majkama teško da se opuste i koliko naporno rade.

“Imati tek 15-ak minuta za sebe nije dovoljno, a partneri i drugi članovi porodice bi trebali cijeniti to kroz šta one prolaze i potruditi se da imaju više vremena samo za sebe”,  poručili su naručioci ovog istraživanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *