Kako povećati grudi nakon dojenja?

prirodno povecanje grudi

Mnoge devojke ne mogu dočekati da budu u drugom stanju, samo da bi im se poprsje popunilo onako kako su oduvek želele. No, to ne mora značiti da će situacija ostati takva. Čak naprotiv – u većini slučajeva se desi da nakon trudnoće, odnosno procesa dojenja, grudi mogu da se vrate u prethodni oblik. I ne samo to, već da se smanje i spuste.

Tako da vas ne treba iznenaditi ako u kupovini budete morale kupiti grudnjak za broj manji nego što ste ranije nosile. U slučaju da ste u fazi kada se premišljate oko dojenja upravo iz ovog razloga – mi vam se usuđujemo narediti da odmah prestanete. Prvo, zdravlje deteta i vas pa onda sve ostalo.

Istina, teško je odreći se čvrstine, bujnosti i lepote grudi koju ste imali tokom trudnoće i dojenja, ali šta je tu je. Priroda čini svoje. Verovatno i vi znate mnoge žene koje su u trudnoći bile i tekako ponosne na svoje čvrste grudi. Takođe, i nakon porođaja, sve dok mama doji bebu, njene grudi su i dalje uzdignute, okrugle i bujne.

Najveći problem imaju majke koje se iz određenih razloga naglo moraju odreći dojenja bebe. Tada, najveća posledica ostaje problem sa grudima koje naglo poprimaju opušten oblik i deluju pomalo isušeno. Odjednom počinju da splašnjavaju, a čine se kao da su ispražnjene.

S obzirom da se u grudima ne nalazi mišići, potrebno je da nešto učiniti po pitanju regeneracije tkiva koje se nalazi na tom području. Neke od naših preporuka su vežbe, upotreba adekvatnih krema za negu i rast grudi, te pravilno tuširanje.

Kako učvrstiti grudi posle dojenja? Pratite korake!

vjezbe za podizanje grudi

Ukoliko ste odlučne u nameri da nešto učinite za svoje grudi – svakodnevno vežbanje će vam pomoći u tome. Kako grudi nemaju sopstvene mišiće, moraćete da pokrenete one koji se nalaze pored dojki, tj. na koje se oslanjaju. Najbolje rezultate ćete postići izvođenjem nekoliko serija određenih vežbi na dnevnoj bazi, a svaka serija treba da sadrži ponavljanje od 5 – 10 puta (sklekovi su jedna od najboljih vežbi koju možete uraditi za vaše grudi).

Spojte dlanove u visini grudi i čvrsto “stišćite” jedan o drugi. Osetićete koji mišići se tada aktiviraju. Kada osetite najveću napetost u mišićima, ostanite u tom položaju 10 do 15 sekundi. Ponavljajte ove vežbe nekoliko puta dnevno.

Između dlanova stavite mekanu loptu srednje veličine i ritmično je stišćite i opuštajte. Ponavljate vežbu svakoga dana po 10 minuta. Ruke savijte u laktovima i pokrećite ih tako da vam se lopatice što više približe jedna drugoj. Ova vežba ispravlja pršljenove kičme i poboljšava držanje tela, što je veoma važno za lepši izgled grudi.

Krema za povećanje grudi? E ovo će vas oduševiti!

krema za povecanje grudi

Na prvu zvuči neverovatno, slažete li se? Realno, na našim prostorima do sada nismo imali priliku da se susretnemo sa ovakvim proizvodima. No, vreme je da se to menja. Naime, mame širom sveta su poludele za kremom Upsize koja osim što čini vaše grudi čvrstima – ona ih i povećava!

Dobro ste pročitale. Povećava grudi.

Ono što ovu prirodnu kremu čini moćnom jesu fitoestrogeni – posebni nesteroidni spojevi biljnog porekla. Oni igraju ulogu hormona estrogena koji inače utiče na rast mlečnih žlezda. Na ovaj način se metabolizam ubrza u toj meri da uklanja i tragove ispucale kože (strije), te pomaže regeneraciji opuštenog tkiva. Tako, dobijate glađi, bujniji i zategnutiji izgled vašeg poprsja.

Sve što treba da radite je da redovno upotrebljavate kremu, a ukoliko je kombinujete sa pomenutim vežbama, više ne morate da brinete zbog ispuhalih i opuštenih grudi. Sve o čemu je jedna žena mogla da sanja je napokon moguće, a da ne morate da se podvrgnete skupim tretmanima i operativnim zahvatima. Sada je bujnije i čvršće poprsje postalo dostupno, a najvažnije od svega je što nema rizika od korištenja kada je zdravlje u pitanju. To uvek imajte na umu. Više detalja o proizvodu možete pronaći ovde.

Zdravlje je najbitnije.

Pored tog što podizanje ili povećanje grudi putem operacije zaista mnogo košta, može vam se desiti da telo odbije implantate, a sigurni smo da niko od vas ne bi poželeo da se dovede u takvu situaciju. Upravo iz tih razloga, želimo vam skrenuti pažnju da postoji prirodan metod povećanja grudi, koji daje željene rezultate, a pri tom ne košta čitavo bogatstvo.

Za čvrste i zategnute grudi potrebna je i odgovarajuća nega

kako ucvrstiti grudi nakon dojenja

Za lep izgled grudi izuzetno je zaslužna koža dekoltea, a to sve mame itekako dobro znaju. Upravo zbog toga, ne treba olako shvatiti negu i brigu za ovim delom tela, već joj se posvetiti na poseban način. Najvažnije je da se održava njena vlaga upotrebom odgovarajućih hidrantnih krema, jer će samo na taj način biti privlačna i zategnuta. Svakog dana nakon tuširanja, namažite kožu dekoltea i grudi odgovarajućom kremom ili mlekom za telo.

Sigurno već i same znate da gruba masaža nežne kože na grudima nikako nije preporučljiva, kao ni upotreba preparata koji mogu narušiti njenu prirodnu ravnotežu. Dakle, nežna i blaga sredstva upravo su ono što vam može biti od najveće koristi.

Da bi koža vrata, dekoltea i grudi bolje “upila” sve hranljive materije koje ćete joj priuštiti negom, prvo je potrebno izvršiti blagi piling. On će ukloniti mrtve ćelije sa površinskog sloja kože i pripremiti je za nastavak tretmana. To su verovatno tretmani i saveti u koje ste, donekle, same bile upućene. Dakle, počnite što pre da ih  se pridržavate.

Kako povećati grudi posle dojenja? Hladnim tuširanjem!

Da bi vaše grudi ponovo izledale “nabujalo” i čvrsto, obavezno ih tuširajte naizmenično toplom, pa hladnom vodom. Ovakav metod će prosto preporoditi vaše grudi! Na ovaj način postiže se cirkulacija kože grudi i kompletnog dekoltea. Ukoliko vam ne odgovara hladan mlaz vode, naštimajte temperaturu tako da vam nije prehladno, no opet ostavite jasnu temperaturnu razliku između dva mlaza jer to i jeste poenta.

Dakle, potrudite se da se vaši krvni sudovi naizmenično šire i skupljaju zarad ubrzanja krvotoka. Ipak, ovo ne znači da ne možete ništa promeniti na obliku dojki. Što su bolje prokrvljeni koža i vezivno tkivo, tim su jači prsni mišići, a samim time je i lepši oblik dojki. Prsne mišiće najbolje ćete napipati ako stisnete šake jer ćete tada moći osetiti kako je očvrsnula pazušna šupljina. Same dojke nemaju mišiće jer se sastoje od mlečnih žlezda te vezivnog i masnog tkiva.

mm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *