Ideje za dječiji rođendan: kako napraviti savršenu proslavu kod kuće

Ideje za dječiji rođendan, kako napraviti savršenu proslavu kod kuće

Bez obzira na uzrast, proslava rođendana je uvijek poseban trenutak u životu  svakog djeteta. Upravo zbog toga, za svakog roditelja organizacija dječijeg rođendana zna biti poprilično stresan posao. Kako biste svom djetetu priredili zabavu za pamćenje ne morate se nužno okretati preskupim opcijama iznajmljivanja igraonica i slično. Proslava rođendana kod kuće poseban je doživljaj za svako dijete, a pruža vam i mogućnost da i svog mališana uključite u zajedničke aktivnosti oko priprema.

Jednostavne tematske rođendanske žurke mogu biti jednako zabavne, a djeca će ih pamtiti godinama. Uz malo kreativnosti, možete sami organizovati savršenu proslavu kod kuće i stvoriti nezaboravne uspomene.

Započnite sa pravim pozivnicama

Sadržaj:

Organizacija svake nezaboravne rođendanske proslave započinje sa pravim pozivnicama. Iako je slanje pozivnica putem SMS-a ili maila brzo, praktično i jednostavno, opredijelite se za ručno izrađene pozivnice. Samostalna izrada pozivnica je zabavan je i lak posao u kojem će mali slavljenik zasigurno uživati.

Pozivnice uskladite sa temom rođendana, a možete se opredjeliti za ručno izrađene pozivnice ili inovativne printane pozivnice koje možete sami dizajnirati online.

Tema rođendana

Proslava rođendana ne mora podrazumijevati samo druženje uz tortu i kolače. Tematske žurke su uvijek sjajna opcija, ukoliko rođendan proslavljate kod kuće jer imate neograničene mogućnosti za improvizaciju i kreativnost.

Najprije odaberite temu rođendana prema željama vašeg djeteta. Ideje za tematsku zabavu zavise o starosti, polu ali o broju gostiju koje očekujete. Pozivnice, hranu, dekoracije i kostime uskladite sa temom rođendana.

Evo nekoliko ideja za tematsku proslavu rođendana.

Gusari u potrazi za blagom

Ukoliko je vaš dječak oduševljen pričama, filovima i knigama o gusarima i piratima, u tom slučaju rođendanska žurka na ovu temu je odličan izbor. Tortu, pozivnice i dekoracije uskladite sa temom rođendana.

dječiji rođendan tema gusari

Pripremite kartu sa blagom na kojoj ćete ucrtati lokaciju blaga, a po stanu ili dvorištu možete ucrtati znakove kako bi lakše stigli do cilja. Kao blago možete sakriti novčiće ili slatkiše koje za nagradu dobija onaj koji ga prvi pronađe. Djecu podjelite u timove, a svakom timu možete podjeliti mapu koja vodi do blaga.

Cirkus

Dječiji rođendan na temu cirkusa je nešto sa čim rijetko možete pogriješiti. Sami dizajnirajte ulaznice, a  rekvizite i dekoracije prilagodite temi. Neka rođendanska žurka bude preplavljena crveno bijelim prugama i tačkastim tanjirima i čašama.

dječiji rođendan tema cirkus

Posebnu pažnju obratite na grickalicei sokove. Kokice, šarene lizalice, šećerna vuna i specijalno dekorisani mafini učiniće ovaj događaj još zabavnijim. Kako biste osigurali nezaboravan provod i gomilu smijeha i zabave uvijek možete iznajmiti i klovna.

Kino na otvorenom

Ukoliko je vašem djetetu rođendan u ljetnim mjesecima, uvijek možete prirediti zabavu i druženje na otvorenom. U dvorištu možete organizovati kino na otvorenom, tako što ćete na platnu i projektoru gostima puštati njihove omiljene crtiće ili filmove.

Kino na otvorenom dječiji rođendan

Dvorište možete ukrasiti u skladu sa temom crtića ili filmova koje želite puštati. Uvijek popularan izbor kod djece su svakako Frozen, Minionsi, a za one malo starije i Harry Potter.

Diznijeve princeze

Svaka djevojčica bi htjela postati princeza, pa barem na kratko. Ima li bolji način da im tu želju i ispunite, nego da im priredite žurku sa temom njene omiljene princeze. Prilikom dekoracije rođendanskog prostora uzimite u obzir sve što njena omiljena princeza voli.

Princeze obožavaju ružičastu boju, pa stoga rođendanski prostor dekorišite u ružičasto, a možete pripremiti i mafine kao i šejkove u ovoj boji. Pripremite okrugli stol sa dekorisanim mafinima i providnim staklenkama sa šarenim bombonima.

dječiji rođendan tema princeze

Nakon što je zabava završena, možete pripremiti i male suvenire koje će vaša princeza podjeliti gostima u znak zahvalnosti. To mogu biti sitnice poput personalizovanih i ručno izrađenih zahvalnica, naljepnica ili lizalica.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *