Kada je pravo vrijeme za prvo putovanje sa bebom?

putovanje sa bebom

Ukoliko je vaša beba napunila tri mjeseca, uglavnom se smatra da je dovoljna stara za svoje prvo putovanje. Ipak, riječ je o veoma maloj bebi i dalje, tako da u ovom ali i ostalim slučajevima putovanja treba da detaljno isplanirate kompletan put.

Samo odredište ne treba da bude mnogo udaljeno, barem za ovo prvo putovanje. Kasnije se granica može pomijerati.

U nastavku pročitajte savjete za što lakše, uspješnije i mirnije putovanje sa vašom bebom.

Potudite se da ne remetite bebin dosadašnji ritam

Pod tim naravno podrazumijevamo i ishranu i spavanje. Novonastala situacija ne može i ne smije previše da odudara od svega na šta se beba već navikla, odnosno na šta se u prethodnom periodu pokušavala navići. Ako idete u mjesto koje podrazumijeva vremensku razliku, polako uvodite promjene u rasporedu.

Izbjegavajte velike gužve

Boravak sa novorođenčetom u gužvi i na javnim mjestima nije najpametnija stvar. Na takvim mjestima velika je mogućnost da beba “pokupi” neki virus i dobije prvu prehladu. Ako to, ipak, ne možete izbjeći, vodite računa o temperaturnoj razlici i o tome da beba dovoljno često jede, kao u slučajevima kada je kod kuće.

Bebine stvari su prioritet

Razmišljajte o pakovanju nekoliko dana prije puta. Što više, to bolje. Trebalo bi da sa sobom imate sve šta bebi može zatrebati – od odjeće, medicinskih proizvoda i proizvoda za njegu, do omiljene igračke. Ako je riječ o ljetu, ponesite kape i šešire, kao i  kreme za zaštitu od UV zračenja.

Vodite računa o vožnji

Auto sjedalica za bebu mora biti na zadnjem sjedišu, a sve o njima, kako ih izabrati, postaviti i ostalo, pročitajte u ovom tekstu.  Temperatura u automobilu mora biti odgovarajuća za vaše dijete, nemojte otvarati prozor tokom vožnje zbog propuha i pazite na to da sjedalica bude dobro pričvršćena.

Svakako, kakav god da vam je plan, vodite računa o tome da raspored ne natrpate i imajte na umu nepredviđene okolnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *