Kako se riješiti suvišnih kilograma nakon porođaja?

kako se rijesiti suvisnih kilograma nakon porodjaja

Mnogim novopečenim majkama skidanje viška kilograma nakupljenih za vrijeme trudnoće može predstavljati pravi izazov. Nije neka tajna da pažljivom pripremom obroka i brojanjem kalorija možemo smršati ali pored brige o novorođenčetu, oporavka od porođaja i prilagođavanja novoj rutini jako malo vremena ostane za brigu o fizičkom izgledu i brojanju kalorija.

Njega novorođenčeta: kako pravilno brinuti o tek rođenoj bebi!

Iako svaka mlada mama žudi da što prije povrati svoj stari izgled i težnu, jako je važno da budete strpljive te da se ne podvrgavate strogim dijetama i pretjeranom aktivnošću prije nego što vaše tijelo bude za to spremno. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da višak kilograma nakon poroda izgubite zdravo i postepeno.

Naspavajte se!

Sadržaj:

Spavanje osam sati dnevno kada imate malu bebu se ponekad čini nemogućim. Istraživanja pokazuju kako nedostatak sna uveliko usporava proces skidanja kilograma. Tačnije mlade mame koje spavaju pet ili manje sati dnevno puno teže gube kilograme u odnosu na one koje uspiju dnevno dobiti 6-7 sati sna. Nedovoljno sna i umor dovode do lučenja određenih hormona koji uzrokuju debljanje. Stoga, kad god ste u prilici – odrijemajte.

GoSlim čaj za mršavljenje

Čajevi za mršavljenje su odličan način da skinete višak kilograma bez da se izgladnjujete i podvrgavate ekstremnim dijetama. Biljni čajevi su odličan izvor antioksidanasa i ostalih korisnih sastojaka koji ne samo da održavaju organizam zdravim već i potiču njegov metabolizam. Na taj način, laganim ispijanjem čaja bez pretjeranih napora možete skinuti višak kilograma postepeno i zdravo bez da sebi uskraćujete obroke.

Jedan od takvih čajeva je i GoSlim čaj za mršavljenje, koji u svoj sastavu broji ekstrakte najefikasnijih biljaka koje daju energiju i ubrzavaju sagorijevanje masti. Ono što je najbitnije jeste da nema razloga da razmišljate o nuspojavama konzumiranja GoSlim čaja – jer ih nema. GoSlim čaj predstavlja kombinaciju čajeva koji se smatraju izuzetno efikasnim kada je u pitanju sagorijevanje masnoća, ubrzavanje metabolizma i izlučivanja viška tečnosti iz organizma.

Krećite se više!

Za svako uspješno mršavljenje potrebno je više kretanja. Možda vam se čini nemoguće da pored male bebe izdvojite pola sata dnevno za vježbanje ali malo brža šetnja sa kolicima, pospješiće dovoljno kalorija i natjerati mišiće da rade. Kretanje, posebno na svježem vazduhu pomaže i kod depresije, nesanice ali i stresa. Težite ka tome da u toko sedmice izdvojite minimalno 2 sata za šetnju – i dobrobiti će biti višestruke.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *