Kreativna mama dječija jela učinila neodoljivim

djecija jela

Skoro da nema roditelja koji se nije suočio s problemom dječjeg odbijanja (zdrave) hrane. I tu nastaju sljedeće situacije: nagovaranje, moljenje, prijetnje, uslovljavanje, obećavanje… S tim problemom se suočila i Malezijka Samantha Lee i našla za njega dosta originalno rješenje.

U pokušaju poboljšavanja prehrambenih navika svoje kćerke počela je stvarati prava mala umjetnička djela na tanjiru. Samantha je koristeći namirnice u raznovrsnim bojama od jela počela da pravi “slike” gradova, likova, scena iz crtanih filmova…

Njene kreacije su toliko neodoljivo da je uspjela u svom naumu: njena kćerka je počela jesti jela spremljena od svježih namirnica kao i sve voće i povrće koje Samantha stavi na tanjir.

Osim što je riješila problem dječjeg odbijanja hrane, Samantha je od ovoga stvorila pravi biznis. Na društvenim mrežama je prati stotine hiljada ljudi i sada radi kao food artist.

Ako i vi dođete u situaciju da ne znate na koji način da nagovorite dijete da pojede ono što mu spremite, pokušajte metodu ove kreativne mame i “posudite” neke od njenih ideja.

kreativna djecija jela

neodoljiva djecija jela

kreativna mama

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *