Neobična mjesta: bajkoviti muzej posvećen Hansu Kristijanu Andersenu

hans kristijan andersen bajkoviti muzej

Hans Kristijan Andersen jedan je od najpoznatijih pisaca bajki na svijetu, a svoj život je i nakon smrti nastavio kroz brojna djela čija popularnost je nenadmašiva.

U ime zahvalnosti i ponosa, Andersenov rodni grad izgradio je veličanstveni muzej.  Taj prostor ima za cilj da oživi bajke i priče koje vole i djeca i odrasli, kao što su “Ružno pače”, “Mala sirena”, “Palčica” i “Djevojčica sa šibicama”.

“Interaktivni muzej daje mogućnost da dotaknete, da doživite i uđete dublje u činjenice jedne bajke. To je mnogo više od riječi, to je univerzum koji se otvara za vas i vašu djecu”, rekao je Jan Jegind, predsjednik gradskih muzeja.

Ovaj bajkoviti muzej biće dopuna već postojećem muzeju koji obilježava kompletan život ovog velikog pisca.

Kako gradonačelnik Odense, Anker Boje, navodi, sa ovom kućom i ovakvim novim načinom rada na najbolji mogući način će se ispričati Andersenova priča, koja će biti divno iskustvo i za strane i za domaće posjetioce.

Japanska arhitektonska firma “Kengo Kuma i saradnici “bavila se unošenjem života u riječi Andersena, a kako kažu “ovaj projekat je veoma unikatan i može predstaviti novi smjer arhitekture i dizajna, koji označava jaku održivost. Ustvari, bašte su potpuno integrisane, a materijali arhitekture su održivi i prirodni”.

A sada, dok ne budete imali priliku da možda jednog dana posjetite muzej, pronađite neko njegovo djelo i zajedno sa klincima uživajte u čarobnim svjetovima i poučnim pričama.

muzej u danskoj andersen

Muzej hansa kristijana andersena

muzej danska andersen

Hans Kristijan Andersen muzej

hans kristijan andersen bajkoviti muzej

Anderson muzej

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *