Pet filmova za buduće mame

filmovi za buduce mame

Zajednička stvar skoro svim trudnicama je da se tokom trudnoće spremaju za porođaj, bebu i majčinstvo čitanjem knjiga, časopisa i kroz duge razgovore sa iskusnim mamama. Danas je tog informativno-edukativnog sadržaja više nego ikad, a ako želite napraviti mali odmak od brojnih savjeta i informacija mi vam predlažemo pet filmova koji će vas nasmijati, rasplakati ali i približiti roditeljstvu.

1. Baby mama (Rent-a-mama)

Sadržaj:

Tina Fey i Amy Poehler su američke komičarke koje su snažno prodrmale dominantno muški svijet komedije, pa čak i majčinstvo učinile urnebesnim. Film za sve trudnice, posebno one koje su se borile s neplodnošću, uz koji će se odmoriti i zabaviti.

filmovi o trudnoci

2. Knocked Up (Zalomilo se)

Nisu sve trudnice planirale trudnoću, a komični prikaz jedne takve možete pogledati u ovom filmu sa holivudskim zvijezdama Katherine Heigl i Sethom Rogenom. Posebno zanimljivo za trudnice čije su “jače” polovine i nezrele polovine.

filmovi za buduce mame

3. Riding in Cars With Boys (Momci mog života)

Priča o tinejdžerki koja postaje majka i suočava se s nizom teških ali i svakodnevnih komičnih situacija. Inače, ovo je i biografska priča o spisateljici Beverly Donofrio koju u filmu igra sjajna Drew Barrymore.

filmovi za trudnice

4. Nine Months (Devet mjeseci)

Sjajna Julianne Moore, šarmantni Hugh Grant i neponovljivi Robin Williams su dovoljni za gledanje ovog filma, ali naglasimo i to da je ovo komedija koja nam prikazuje kako se nepripremljeni muškarci nose s odgovornošću i roditeljstvom.

filmovi za mame

5. Juno

Juno je netipična tinejdžerka koja ostaje u drugom stanju i odlučuje dati dijete na usvajanje. Iako s elementima komedije, ovaj film je sjajna priča o teškim odlukama, razumijevanju, ljudskim odnosima, poštovanju…

trudnicki filmovi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *