Savjeti za prvi bebin odlazak u goste

savjeti beba odlazak u goste

Dolaskom bebe u porodicu sve se mijenja, potrebno je čak pripremiti se za obični odlazak u goste.

I dok će većina roditelja izbjegavati vođenje bebe na veća okupljanja i proslave, neke situacije su neizbježne. Ako imate malu bebu koju prvi put vodite u goste ovo su situacije na koje se trebate pripremiti.

Presvlačenje i dojenje bebe u gostima

Sadržaj:

Jednom kada osjetite neugodni miris iz pelene ili se beba unervozi nema odlaganja – vrijeme je za presvlačenje. Čim dođete u goste pitajte domaćine za neki miran kutak gdje možete presvući dijete i gdje da odložite prljavu pelenu.

Taj mirni kutak će vam dobro doći i za dojenje, a ako dojite u javnosti ovdje možete pročitati nekoliko dodatnih savjeta.

Kad svi žele držati bebu

Mnogi neće odoljeti tim slatkim obrazima i radoznalim očima te će poželjeti držati bebu. Međutim, jaka kozmetika, poput parfema, na koju beba nije navikla može iritirati njenu kožu. Prekrivači od muslina su dobra zaštita od takvih stvari pa bebu umotajte u prekrivač kada je neko drugi nosi.

Spavanje u gostima

Ukoliko planirate prespavati u gostima, ponesite bebinu posteljinu, prekrivač i par sitnica koje će djetetu pomoći da se lakše prilagodi novom prostoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *