Prednosti rađanja nakon 35.

trudnoca u tridesetima

Uveliko ste prošli tridesetu godinu, zagazili u četvrtu deceniju života, ali i dalje niste postali majka i ostvarili tu svoju ulogu?

Nema razloga za brigu, jer postoji i niz prednosti trudnoće i rađanja u poznijim godinama.

Činjenica je da sve veći broj žena dobija prvo dijete nakon 35. godine života, a ta brojka se sve vrijeme povećava.

Razlozi za kasnije rađanje su brojni, a mi navodime neke najznačajnije u nastavku.

Godine donose mudrost i bolju perspektivu

Sadržaj:

Te godine koliko ih imate znače samo da ste ih uložili u ličnu nadogradnju, što može dovesti do boljeg odgoja djece. Imate više iskustva i bolju viziju budućnosti.

Ostvareni ste na poslovnom planu

Vrlo je vjerovatno da ste sa 35. već dobro zagazili u poslovni svijet te da vam je karijera na zavidnom nivou. A sada sa istom predanošću i fokusom možete da se posvetite porodici.

Baba i deda su u penziji

Krucijalnu ulogu u odgoju često igraju bake i dede, pa iako su sada nešto stariji, zapravo imaju više vremena za provođenje sa unucima.

Prijateljice koje su rodile mogu da vas savjetuju

Vjerovatno su vaše prijateljice već dobile djecu, tako da možete imati informacije iz prve ruke o svemu šta vas zanima, a i količina bebećih stvari koje biste inače trebali kupiti je manja.

Ne grize vas savjest za vikend-ljenčarenja

Nije vam više toliko do njegovanja društvenog života i više volite odmarati vikendom u udobnosti svog doma? Znamo, a sada imate odličan izgovor.

Lakše ćete prepoznati bitno

Sve te sitnice o kojima ste ranije brinuli i mozgali sada će odmah biti odstranjene iz glave jer je iskustvo učinilo svoje.

Znate da je život prolazan

Sa godinama dolazi i svijet o tome da vrijeme leti i da ga treba trošiti na bitne stvari. Zato će i vaspitanje djece biti pravo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *