Saznali ste da ste trudni! Šta sad?

Saznali ste da ste trudni

Čestitamo! Bez obzira da li skačete od sreće ili ste još uvijek u blagom stanju šoka, tu smo da vas podržimo i pomognemo u svakom koraku koji vam sleduje. Udobno se smjestite, duboko udahnite i pročitajte naših par savjeta šta činiti u prvim danima trudnoće.

trudnoća roditelji

Zakažite termin kod ginekologa

Sadržaj:

Svoj termin kod ginekologa zakažite što prije kako bi sa sigurnošću potvrdili da ste trudni. Doktor će ultrazvukom ili analizom krvi potvrditi da li ste zaista trudni ili je riječ o lažnoj uzbuni. Što prije obiđete svog ginekologa prije možete početi sa održavanjem zdrave i sigurne trudnoće.

trudnoća ginekolog

Izračunajte termin porođaja

Saznajte datum vašeg porođaja uz jednostavne online kalkulatore ili koristeći razne aplikacije za trudnice. Aplikacije za trudnice će vam uz to pružiti i dosta informacija o tome kako vaša beba napreduje kroz različite faze trudnoće.

trudnoća iz nedelje u nedelju

Počnite se hraniti zdravije

Sada je pravo vrijeme da izbacite burgere i pomfrit iz svoje ishrane i počnete unositi više voća i povrća. Zdrava i uravnotežena ishrana je bitna i za vas i za bebu. Kako bi smirili trudničke hormone povremeno se počastite slatkišima ili brzom hranom, ali strogo vodite računa da vam to ne postane navika. Smanjite unos kafeina, a alkohol potpuno izbacite.

Ishrana u trudnoći

Počnite uzimati vitamine i suplemente za trudnice

Iako će vam zdrava ishrana obezbjediti većinu vitamina i minerala koji su vam potrebni u trudnoći, folna kiselina i vitamin D su takođe jako bitni za pravilan razvoj bebe. Konsultujte se sa vašim ljekarom kako bi se pobrinuli da unosite dovoljnu količinu ovih suplemenata. Analizom krvi doktor će takođe da utvrdi da li ste anemični i da li vam je potreban dodatni unos željeza.

Podijelite vijesti sa familijom i prijateljima

Dok neki od roditelja jedva čekaju da saopšte cijelom svijetu da očekuju bebu, neki ipak čekaju kraj prvog tromjesečja kako bi rekli porodici i prijateljima. Imajte na umu da je ovo vaša lična odluka na koju niko ne bi trebao uticati. U oba slučaja mi vas podržavamo i želimo vam sreću u ovom uzbudljivom periodu koji vam predstoji.

Objavljivanje trudnoće

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *