The Storck – kondom koji olakšava začeće

the storck kondom za zacece

Uređaj The Storck, formom najsličniji kondomu, je low-tech naprava koja olakšava začeće tehnikom intracervikalnog osjemenjivanja ili ICI.

The Storck se može kupiti u Velikoj Britanija od 2014. a nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da ima efikasnost od 20 odsto. Podaci kažu da je u periodu od dvije godine 150 djece rođeno upravo zahvaljujući korištenju The Storcka.

Kada se uzme u obzir da svaki sedmi par u Velikoj Britaniji ima poteškoća pri začeću, a jedan tretman vantjelesne oplodnje košta i do 5000 funti, onda je jasno da će parovi prvo pokušati sa ovim uređajem koji košta oko 150 funti.

Kondom za lakše začeće je praktičan i koristi se kod kuće na sljedeći način: muškarac pomoću posebne kapice stavi kondom prije seksualnog odnosa, a nakon ejakulacije žena kapicu s prikupljenom spermom stavlja na aplikator i u rodnicu.

Da bi se spermi omogućilo da oplodi jajnu stanicu, aplikator je potrebno držati u rodnici između četiri do šest sati. Bitno je naglasiti da aplikator ne ometa obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Uklanja se poput tampona, uzica na aplikatoru se povuče ka dole.

Nick Raine-Fenning, specijalista za reprodukciju, kazala je da ovaj uređaj može isporučiti tri puta više sperme u maternicu nego što se to može putem prirodnog polnog odnosa, a tokom istraživanja došli su do zaključka da količina sperme u rodnici bude veća za 300 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *