5 stvari za bebe na kojima ne treba da štedite

potrepstine za bebu

S obzirom na današnju ponudu na tržištu i ne tako dobro ekonomsko stanje u državi, koje ne ide u prilog činjenici da svaki roditelj želi za svoje dijete samo najbolje, veoma je teško napraviti balans između kvaliteta i odgovarajuće cijene. Neke stvari su potpuno van budžeta, a neke, iako pogodne visinom cijene, na kraju ne ispune svoj zadatak ili donesu nepotrebne probleme. Zato vam u nastavku donosimo listu 5 stavki na kojima ne treba da štedite, kako biste lakše obavili kupovinu svih potrepština.

1. Prva stvar na kojoj ne treba da štedite jeste sjedalica za auto. Ona mora da bude sigurna, čvrsta i udobna. Uz to, treba da bude nova – mnogi proizvođači ističu da postoji rok trajanja sjedalice, što znači da ne treba da uzimate polovne. Osim na kvalitet, otpornost i udobnost, treba da obratite pažnju i na to da mogu lako da se očiste, jer, vjerujte nam na riječ, moraćete to da radite često.

2. Druga očigledna stavka na listi jesu kolica. U njima će beba provoditi više vremena nego u sjedalici, a ponuda na tržištu je ogromna. Naš savjet je da odaberete multifunkcionalnu verziju koja može da se razdvaja, pa tako služi i kao nosiljka. Iako skuplja verzija, biće vam višestruko korisna. I ne zaboravimo – udobnost! Trenutno su veoma popularna Stokke kolica, koja zaista jesu skupa, ali utisci korisnika su i više nego zadovoljavajući.

3. Od svih proizvoda koji su u bliskom dodiru sa bebinom kožom, izdvojili bismo najprije pelene. Nose se po cijeli dan, nekad i duže nego što bi trebalo, a taj dio tijela podložan je raznim reakcijama zbog vlage i samog proizvoda. Iako se pelene kupuju konstantno i mogu da oduzmu značajan dio mjesečnog budžeta, nemojte da pravite kompromise. Najbolji proizvod koji možete trenutno naći na bh. tržištu je danski brend Bambo Nature, dostupan u apotekama.

4. Sigurno niste očekivali da vam kažemo da je naredna važna stvar posteljina za krevetac. Važno je da vaše dijete nauči spavati samostalno, bez vas, a kvalitetna, mekana i dugotrajna posteljina će pomoći. Dodatni savjet: nemojte koristiti jake omekšivače, jer intenzivni mirisi mogu da smetaju bebi i njenoj koži.

5. Na kraju, moramo da spomenemo pumpicu za izdajanje, koja je potrebna sve većem broju žena. Proces izdajanja može da bude i bolan i naporan, a sve to može da vam olakša zaista kvalitetna pumpica. Bilo da ćete na taj način obezbijediti hranu bebi dok ste na poslu ili ćete olakšati sebi ukoliko imate previše mlijeka, odnosno ako dojenje ne ide baš najbolje, ova spravica je spas. Odaberite električnu prije ručne, a naša preporuka je Philips Avent.

Ostale stvari, poput odjeće, dodatnih kremica, grijača bočica, stola za presvlačenje, podloga za bebe, jastuka za dojenje i slično, spadaju u opcione troškove. Možete da funkcionišete bez njih, a možete i da ih nabavite iz jeftinijeg asortimana. Na taj način možete i da testirate atipične dodatke koji olakšavaju roditeljstvo. Možda nakon mjesec dana korištenja shvatite da vam podmetači za bebe i te kako pomažu, pa nakon toga možete da pređete na neki skuplji i kvalitetniji proizvod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *