Modni trendovi koje treba da izbjegavate ako želite da izgledate mršavije

modni trendovi za punije

Danas je teško izbjeći modne trendove i pronaći klasične komade, jer su radnje uglavnom prepravljene najaktulenijim odjevnim kombinacijama. Međutim, to zna biti problem ukoliko trend nije usklađen sa potrebama – što je čest slučaj.

Tako se često u problemu znaju naći žene koje ne žele da istaknu koji kilogram viška, a koji mnoge imamo, jer je moda prilagođena mršavim ženama. Zato vam u nastavku teksta predstavljamo koji su to sve trendovi potpuno nepogodni ako želite da izbjegnete isticanje oblina i postizanje kontra-efekta.

1. Providno, mrežasto i čipkano

Providno, mrežasto i čipkano zna biti veliki problem za dijelove tijela kao što su ruke i stomak. Čipka  je najprihvatljivija opcija, pogotovo ako nije riječ o odjevnom komadu koji je mnogo uzak. Nikako nemojte miješati sve troje u isto vrijeme.

2. Oversized stvari

Iako su veoma udobne i praktične, oversized stvari će samo učiniti da izgledate još šire nego što jeste – a to niko ne želi. Ukoliko već želite da implementujete ovaj trend u svoj stil oblačenja, kombinujte uske modele (npr. farmerice) sa oversized majicom/džemperom/duksom. Nikako ne treba sve na vama da bude iz ove kategorije.

modni trendovi print

3. Raznoliki printevi

Odjeća koja ima raznolike, šarene printeve je izuzetno popularna, ali utiče na vizuelni utisak na način da ćete izgledati dosta šire. Dakle, ukoliko imate široke kukove, nemojte birati šarene hlače sa određenim printom, jer ćete zbog toga izgledati mnogo veće. Ako ih volite, neka to budu decentni printevi i samo na jednom odjevnom komadu.

Ne trošite pare na anticelulit proizvode, iskoristite ove sastojke iz kuhinje!

4. Odjeća od žerseja

Iako je veoma udoban i prijatan za nošenje, žersej je jedan od materijala koji otkriva apsolutno svaku nepravilnost na tijelu, pa tako nije najbolji odabir ako želite da izgledate mršavije.

5. Široka i ravna garderoba

Preširoka garderoba, ona koja nije strukirana i ne prati liniju tijela, učiniće da izgledate znatno šire i neće naglasiti ženstvenost figure. Zapravo, kakva god da vam je figura, odgovarajući kroj koji će to korigovati i unaprijediti.

moda za punije oversized

6. Haljine koje imaju prorezom

Haljine koje imaju prore na bilo kom dijelu mogu istaći nepoželjne dijelove. Recimo, ako su isječeni dijelovi oko struka, a imate problema sa stomakom, ovo će dodatno pogoršati stvari. U tom slučaju birajte haljinu koja ima proreze na leđima, rukama i slično.

Krema za zatezanje lica ili tretman: šta izabrati i kako?

7. Jake ili blage boje

I dobar izbor boje je važan za cjelokupan utisak koji ćete ostaviti. Tamnije nijanse utiču na to da izgledate tanje, pa je zato crna najbolji i najčešći izbor. Jarke boje, poput narandžaste, žute, crvene i slično, uticaće na to da izgledate koji kilogram teže. Naravno, ne treba da vas ovo sputava ukoliko volite jake boje, ali to važi za sva gore navedena pravila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *