Trikovi za umorne mame: kako da izgledate svježe i odmorno

zdrav izgled koze lica

Samo mame znaju koliko je zapravo naporno biti mama. Život u punoj brzini, gomila nezavršenih poslova, od kojih pola mora biti urađeno odmah, a sna – ni u priči.

Sav taj umor oslikava se na našoj koži – tamo gdje je najvidljiviji i najočigledniji. Šminkanjem se isti privremeno sakriva, ali makeup ujedno uzrokuje dodatnu štetu licu koje trpi razne nečistoće.

Zato je važno posvetiti se kvalitetnim rutinama koje će vratiti sjaj koži. Navedene su, naravno, uvijek orijentisane oko onih najbitnijih životnih segmenata: sna, ishrane, unosa vode i fizičke aktivnosti.

Kako vratiti sjaj i blistavost tenu?

Sadržaj:

U nastavku možete pročitati koja tri koraka donose pozitivnu promjenu vašem umornom licu i koži. Redovnom primjenom navedenih već kroz nekoliko dana vidjećete konkretne rezulate, a efekat će biti dugoročan ako vam ovo postane svakodnevna obaveza.

Trudnoća poslije 30: Ovih 10 stvari treba da znate

1. Beta karoten i likopen su veoma korisni

Sastav hrane veoma je bitan za kožu i njen izgled, a za blistavost su uglavnom zaduženi karotenoidi koji imaju antioksidativno dejstvo i dolaze iz voća i povrća. Navedeni su u suštini pigmenti koji hrani daju boju, a značajni su i kao zaštitnici od UV zračenja i sprečavaju umiranje ćelija i uništenje kolagena. Iz tog razloga savjetujemo da svoju ishranu obogatite sljedećim namirnicama: limun, narandža, šljiva, mrkva, paradajz, špinat i blitva.

2. Voda – najzdravija navika

Znate li da voda čini 30% naše kože? Manjak unosa vode zbog toga može da uzrokuje umoran i blijed izgled lica, kao i suhoću kože. Zato unosite više vode nego što ste do sada, a ukoliko vam smeta bezličnost, dodajte limun, narandžu, nanu ili nešto treće kako biste joj dali određenu aromu. Tako će sigurno lakše postatiti dio vaše rutine. Pomoć u usvajanju navike konzumiranja veće količine vode, čak i kada niste žedni, može vam pružiti neka od mobilnih aplikacija koja će vas podsjećati kada treba da pijete.

Uspjeh djeteta u školi: presuđujući faktori

3. Masaža za dobru cirkulaciju

Loša cirkulacija je još jedan uzročnik umornog izgleda kože, a najbolji način da to popravite je masaža lica. Pod tim ne podrazumijevamo plaćanje masaža u salonima, jer isto možete raditi na dnevnom nivou kod kuće. Recimo, kada naveče nanosite kremu na lice, neka vam taj postupak traje nešto duže tako što ćete pažljivo i lakim pokretima umasirati željeno. Zatvorite oči i 2-3 minute se opustite. Koža će vam izgledati zdravije i svježije i bićete zahvalni na ovim trenucima opuštanja. Ukoliko ne želite da koristite prste, potražite i brojne masažere za lice koji se kreću od nižih do veoma visokih cijena u zavisnosti od proizvođača, materijala i opcija koje nude.

7 grešaka neiskusnih roditelja. Da li i ste i vi ovo radili?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *