Ovako ne smijete da reagujete ako dođe do sukoba djece na igralištu

djeca igraliste igra

Razmirice, svađe i sukobi svakodnevna su pojava u dječijem životu, pogotovo u situacijama kada se na jednom mjestu nađe mnogo djece – poput igrališta. One su potpuno u redu ukoliko ne prelaze neke granice dječijeg sukoba. To uvijek imajte na umu.

Često se u ovim situacijama na igralištu nađu i roditelji koji odmah reaguju na razmirice jer smatraju navedeno ponašanje neprimjernim. Međutim, koliko je to dobro i kako treba odreagovati? Kome održati lekciju? Treba li sačekati roditelje drugih klinaca? Ili prećutati?

Pitanja je mnogo,a  konkretan odgovor samo jedan – ne pokušavajte prevaspitati tuđu djecu i ne držite lekciju drugim roditeljima. Znamo da je teško, pogotovo ako se desi da neko vaše dijete malo grublje gurne ili mu otme igračku, ali sve su to normalne dječije pojave.

Najbolje šta možete jeste da svoje dijete udaljite od onog koje pravi problem ili da sačekate reakciju roditelja tog djeteta.

Negodovanjem i udaljavanjem djeteta ćete staviti dijete u sigurnu zonu a ujedno javno pokazati da je riječ o nedoličnom ponašanju djeteta drugih roditelja, bez da im se direktno obratite. Kada biste igrali na kartu direktnog razgovora, samo biste naišli na problem jer bi sigurno i vama samima bilo ružno da vam drugi roditelji govore šta i kako da radite u odgoju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *