Zašto bebe nosimo sa lijeve strane?

nosenje bebe

Istraživanja su pokazala da roditelji nose djecu sa lijeve strane zato što to podstiče emocionalnu komunikaciju.

Većina roditelja ljulja ili drži svoju djecu sa lijeve strane, jer to podstiče emocionalnu komunikaciju sa roditeljima, tvrde francuski stručnjaci.

Majke svoje bebe uglavnom drže sa lijeve strane ne zbog toga što je većina ljudi desnoruka pa želi da im desna strana ostane slobodna – kako se do sada tumačila ova pojava – već zato što se komunikacija novorođenčeta i majke uglavnom odvija pomoću glasa, a upravo je lijevo uvo odgovorno za “hvatanje” senzibilnih vokalnih signala, jer beba još uvijek ne razumije značenje riječi, objašnjavaju psiholozi.

Roditelji drže bebe sa lijeve strane koja je povezana sa desnom hemisferom mozga odgovornom za ekspresiju lica, takođe, radi bolje komunikacije, navode stručnjaci.

Majke svoje bebe odmah po rođenju instiktivno naslanjaju mahom na lijevu stranu zato što bebe mogu da čuju otkucaje srce svoje majke, prenose francuski mediji.

Istraživanja su pokazala i da majke koje su u stanju depresije ili su žrtve bilo kog vida porodičnog nasilja, bebe nose sa desne strane, jer nisu raspolažene za komunikaciju sa njima.

(Yu Mama)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *